Wpis z mikrobloga

@AnonimoweMirkoWyznania: bait czy nie, powiem tak:

Może ci ludzie po prostu umieją zaakceptować swoje ciała, wygląd i cieszyć się życiem, zamiast żyłować się liczeniem zawartości tłuszczu w kolejnych posiłkach, opracowywaniem kojelnych planów treningowych i pamiętaniu o regularnym nakładaniu mazidła na ryj.

A to tylko poto, aby spełnić jakieś z góry założone standardy urody narzucone nam przez kulturę, która z odpowiedniego wyglądu ciała czyni obiekt kultu i każe nam rozumować w
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: > i jeszcze co do zachowania - zaściankowość ma się dobrze. Mam czarnoskórą dziewczynę (kiedyś nawet dodawałem mirko-wyznanie na jej temat), na której widok wielu robiło wielkie oczy (przypominam – środek Europy, 2020 rok) i co prawda nie mieli odwagi nic powiedzieć nam w twarz, ale jestem pewien, że za plecami januszowe podśmiechujki i hehe żarciki były grane z wielką ochotą.

Trochę zaleciało hipokryzją. Sam jesteś oburzony o komentowanie
  • Odpowiedz
Sam mocno dbam o sylwetkę i wygląd, ale mam też czas spełniać się na innych płaszczyznach życia. Najczęściej jeżdżę na wakacje za granicę (południe Europy, Karaiby, Azja) i obiektywnie stwierdzam, że ludzie na tamtejszych plażach wyglądają o niebo lepiej niż to, co zobaczyłem w Sopocie (biorę ofkorz poprawkę na różnice w zamożności takich Niemców czy Amerykanów w porównaniu z Polakami).

@AnonimoweMirkoWyznania: Taki turysta, a w tym roku do tego drogiego Sopotu
niochland - > Sam mocno dbam o sylwetkę i wygląd, ale mam też czas spełniać się na in...

źródło: comment_1598001995WNyPyKOB1Sc4FxpLsj4sPs.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: miałem ostatnio jednakowe spostrzeżenia, ale na temat Polek. Prawie każda w wieku powyżej 20 lat zdążyła już wyhodować sadło. Byłem na plażach w kilkunastu krajach, no i Polki pod względem sylwetki plasują się raczej na dole tabeli. Jeszcze te ulane Karyńska są przekonane, że im się Chad należy. Sam o siebie dbam, mam nieco muskulatury i te zaniedbane dziewczyny potrafią naprawdę lubieżne spojrzenia wysyłać z wielką pewnością siebie
  • Odpowiedz