Aktywne Wpisy
Lowca90 +25
Gdy ktoś się mnie pyta jaka podłoga jest najładniejsza to odpowiadam, że deska. Im większa tym lepszą. I o ile deski o szerokości 18 czy 20 cm długie do 2.50 metra są dość często spotykane o tyle taki materiał to rarytas tylko dla najbogatszych. Deska produkowana przez Polską firmę, robiona na indywidualne zamówienie gdzie dobieramy sobie kolor, wielkość i klasę drewna. Od jutra rozpoczynam montaż deski szerokiej na 28 cm i długiej
źródło: temp_file1321279186332275641
Pobierz
wybryk_natury +43
cynamonki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Tytuł: Wszechświat w twojej dłoni
Autor: Christophe Galfard
Gatunek: popularnonaukowa
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
Autor odkrywa piękno wszechświata i znanych nam reguł nim rządzących w sposób, w jaki nie udaje się ani Hawkingowi (mimo, iż lubię jego styl to bywa miejscami mocno nieprzystępny i dla mnie niezrozumiały w pełni) ani Tysonowi (zbyt laickie jednak podejście do kosmosu w moim odczuciu).
Największą zaletą moim zdaniem tej książki jest to, w jaki sposób treść w niej płynie i przeplata się z innymi tematami, i jak autor pozwala sobie na dalekie podróże, abyśmy nie zostali jedynie z pianką dobrego piwa na wąsach. Świetna rzecz, bawi, uczy i fascynuje.
Ma u mnie 8,5 i serduszko.
#ksiazki #czytajzwykopem #kosmos
Wpis dodano za pomocą strony: https://bookmeter.ct8.pl
#bookmeter
źródło: comment_1599039920731OfgCWE4PUGVRaHDJ3fC.jpg
Pobierz@Ferengi: ja właśnie uważam przeciwnie- Tyson pisze, jakby ktoś w pewnym etapie pisania rozdziału przyszedł do niego i kazał przerwać bo tak. We Wszechświecie autor płynie tak mocno, że stopień trudności w rozumieniu narasta w każdym rozdziale od 1 do 10 w miarę czytania. bardzo sobie to tam cenię( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy teorii strun u Galfarda 2 razy rozdział czytałem bo traciłem wątek xD
@FormalinK: książka jest ogólnie o kosmosie, czy autor skupia się bardziej na np. fizyce?
Dzięki Mireczki za polecenie i dyskusję. Kupiłem teraz na Woblinku za 14 zł #cebulamotzno