Wpis z mikrobloga

Siema. Podczas rowerowej wyprawy po okolicznych lasach ze znajomym natknęliśmy się na wejście do opuszczonego zbiornika na odpady z kopalni "Osadnik". KGHM na początku swoich działań składowało wszystko tutaj aż do stworzenia większego i bardziej wydajnego "Żelaznego Mostu". Na początku spotkaliśmy ruiny starej wieży patrolowej. Po dłuższej jezdzie dotarliśmy do wejścia na owy obiekt. Teren w okół wyglada jak pustynia. Od miejscowych słyszeliśmy ze 1 warstwa zbiornika kiedys wylała przez co niby wszystko się troszke upustynniło.
#urbex #urbanexploration
ishidar - Siema. Podczas rowerowej wyprawy po okolicznych lasach ze znajomym natknęli...

źródło: comment_1599488025TCOPIq8uyW9nm0qMQmGx1y.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ishidar oooo, byłem na tej wieży. Da się do niej wejść przez tunel, który ma około 500m. Wejście od strony ulicy, dużo poniżej poziomu zbiornika
  • Odpowiedz
@Maglite: Wejscie w lewo od tych schodów? Daleko trzeba jechać rowerem? Na ostatnim filmie o tym obiekcie czyli filmie Sietra Urbex tunel jest no dosyć nieźle zamknięty, Sietra chyba po prostu wspiął się po tym murku. Można loozem iść bez czujki wielogazowej?
  • Odpowiedz
@ishidar ja tych schodów nie widziałem. Nie wiem gdzie one są. Na mapce masz strzałkę gdzie mniej więcej jest wejście. Ja tam podjechalem autem, pod sama bramę. Ono jest w kształcie półkola. Było mocno pospawane, ale udało mi się wcisnąć pod bramą. Tunel ma przewiew i w środku poza dwiema rurami nic nie ma. Cały tunel jest nieczynny /nie działa. Jak tam wchodziłem, to o czymś takim jak czujnik wielogazowy jeszcze
Maglite - @ishidar ja tych schodów nie widziałem. Nie wiem gdzie one są. Na mapce mas...

źródło: comment_1599677692TjCTtymuu8xfJOKz4FdbJe.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz