Aktywne Wpisy

mickpl +703
Podoba mi się pomysł tego podatku od pustostanów. W Kanadzie po nim w miastach odnalazły się po dziesiątki tysięcy unitów. W Polsce, biorąc pod uwagę miłość rodaków do betonowych lokat, szło by to w top 6 może i pod setki tysięcy. Na rynku najmu byłaby prawdziwa apokalipsa rentierów, kurniki do wynajęcia za pińset złoty.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Ksiega_dusz +378

Sprawa dotyczy się tego, czy państwo członkowskie może zakazać uboju rytualnego.
Dzisiaj Rzecznik Generalny przedstawił swoją opinię, w której zawarł wniosek, że w świetle obecnych przepisów należy interpretować w ten sposób, że państwa członkowskie nie mogą przyjmować przepisów, które przewidują z jednej strony zakaz uboju bez ogłuszenia zwierząt, mający zastosowanie również do uboju przeprowadzonego zgodnie z obrzędami religijnymi, oraz z drugiej strony alternatywny sposób ogłuszania dla uboju przeprowadzonego zgodnie z obrzędami religijnymi, który opiera się na odwracalnym ogłuszeniu oraz wymogu, że ogłuszenie nie może powodować śmierci zwierzęcia.
Prawdopodobnie TS przychyli się do tej opinii.
#prawo
To samo z Double Tax Treaties i generalnie międzynarodowym prawem podatkowym. Miałem 100 lat temu kejsa z tego w czasie rekrutacji do BIG4 i myślałem że wyjdę - z siebie albo z assessment centre. W końcu się udało, ale wtedy człowiek miał jednak więcej niż te 3 neurony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1599756494ZwTPLdKsgOAAHL6joLHVyB.jpg
Pobierz