Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!

Zapiekaną fetę uwielbiam od zawsze, to łatwa w przygotowaniu a ciekawa przystawka. Można ją podać z dowolnymi grzankami ale mi smakuje nawet solo.
Ofc nie używajcie "sera typu feta" w kartoniku - one są zbyt mokre i maziste, żeby dać taki sam efekt.

Feta zapiekana z pomidorkami

200g sera feta
Ząbek czosnku
Chili
20g oliwy
100g pomidorków koktajlowych
Pieprz

Ser wyjąć z opakowania, osuszyć.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania, ewentualnie wyłożonym papierem do pieczenia.
Chili i czosnek pokroić w plasterki, rozsypać na serze. Dorzucić pomidorki, oprószyć pieprzem i polać oliwą.
Zapiekać 15-20 minut w 180°C, można pod grillem tylko uważnie żeby nie spalić.

MAKRO: 733kcal 36B 62T 7W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Dzieeeń dobry Mirko!

Zapiekaną fetę uwielbiam od zawsze, to łatwa w przy...

źródło: comment_1600319241bu2k3E7yBpUMvyhbTHJvwU.jpg

Pobierz
  • 23