Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +193
Nic dodać nic ująć. Nadeszły tak dziwaczne czasy, że pójście ze 2 razy w miesiącu do divy: z solidnym serwisem, dobrymi opiniami na Garsonierze i opcją GFE za około 400-500 złotych - nawet w takiej Warszawie, wychodzi dla facetów taniej i bardziej satysfakcjonująco niż zabawa w randkowanie i związki xD
Mało tego, wbrew krążącym stereotypom ryzyko przeniesienia choroby wenerycznej, jakichś bakterii, wirusów, pasożytów czy grzybów jest paradoksalnie niższe niż w przypadku tinderówek
Mało tego, wbrew krążącym stereotypom ryzyko przeniesienia choroby wenerycznej, jakichś bakterii, wirusów, pasożytów czy grzybów jest paradoksalnie niższe niż w przypadku tinderówek
źródło: temp_file7593803852371630025
Pobierz
olito +540
#pogoda #l-------------j
źródło: temp_file1790505767563884402
Pobierz

Już nawet dzieci to robią. Niedawno trafiłem w tramwaju na grupkę gimbusiar, które mogły być w wieku około 13-15 lat i wszystkie oczywiście miały zrobione brwi. Ciekaw jestem, jak do tego dochodzi... Taka 13-letnia dziewczynka ogląda na youtube kanały typu wersow i potem mówi do matki: "mamo, chcę do kosmetyczki na woskowanie brwi"? Wydaje mi się, że przez social media (youtube, instagram, itp.) dzisiejsza młodzież ma bardzo dużą presję na wygląd. Myślę, że osoby, które dorastały w latach dziewięćdziesiątych lub na początku lat dwutysięcznych, nie były poddawane takiej presji. Zastanawiam się też, ile kosztuje taki zabieg i jak często trzeba go wykonywać. Ciekawe, jakie to są koszty w skali roku.
A wracając do samych brwi: nie mam nic przeciwko, o ile jest to zrobione z umiarem i smakiem. Z doświadczenia (tzn. z obserwacji) wiem, że łatwo przesadzić i wtedy takie brwi wyglądają, jak odrysowane z jakiegoś szablonu (picrel). Obecnie naprawdę trudno jest spotkać dziewczynę z naturalnymi brwiami (a jeśli nie z naturalnymi, to przynajmniej z tak zrobionymi, by na naturalne wyglądały). Czy naprawdę jestem jedynym, któremu podoba się naturalność?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #modadamska #uroda #depilacja #brwi #wlosy
źródło: comment_1600797295IqHDQhu2VM1CUIMXcVRbWu.jpg
Pobierzźródło: comment_1600797609aEGHUK3kUWwugLdxjIEuUW.jpg
Pobierz@wyjzprz2: nieprawda
Ale.najwidoczniej amatorów sztucznej urody nie brakuje.
Ja urodziłam się w pierwszej połowie lat '90 i niestety, też już kiedy dorastałam, kobiety sobie poprawiały brwi. Tylko wtedy była moda na cienkie brwi, w ekstremalnych przypadkach kobiety depilowały sobie całe