Aktywne Wpisy

Majku_ +29
A MI SIĘ PODOBAŁO.
#strangerthings
Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek i specjalnie usiadłem do kompa, by napisać ten komentarz, bo pisząc z telefonu męczyłbym się bardziej, niż co niektórzy oglądając ten serial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To przecież serial o nastolatkach, musi więc mieć określoną konwencję. Podobne setki głupot znamy chociażby z Harry'ego Pottera. Czy Potter na tym traci? Jeśli nie rozpatrujemy tego w kategoriach koreańskiego kina psychologicznego, to nie, nie
#strangerthings
Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek i specjalnie usiadłem do kompa, by napisać ten komentarz, bo pisząc z telefonu męczyłbym się bardziej, niż co niektórzy oglądając ten serial ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To przecież serial o nastolatkach, musi więc mieć określoną konwencję. Podobne setki głupot znamy chociażby z Harry'ego Pottera. Czy Potter na tym traci? Jeśli nie rozpatrujemy tego w kategoriach koreańskiego kina psychologicznego, to nie, nie

Metodzik +100
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Chivalry 2 za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 82/100, Userscore: 5.7/10
🔥 Chivalry 2 za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 82/100, Userscore: 5.7/10

Już nawet dzieci to robią. Niedawno trafiłem w tramwaju na grupkę gimbusiar, które mogły być w wieku około 13-15 lat i wszystkie oczywiście miały zrobione brwi. Ciekaw jestem, jak do tego dochodzi... Taka 13-letnia dziewczynka ogląda na youtube kanały typu wersow i potem mówi do matki: "mamo, chcę do kosmetyczki na woskowanie brwi"? Wydaje mi się, że przez social media (youtube, instagram, itp.) dzisiejsza młodzież ma bardzo dużą presję na wygląd. Myślę, że osoby, które dorastały w latach dziewięćdziesiątych lub na początku lat dwutysięcznych, nie były poddawane takiej presji. Zastanawiam się też, ile kosztuje taki zabieg i jak często trzeba go wykonywać. Ciekawe, jakie to są koszty w skali roku.
A wracając do samych brwi: nie mam nic przeciwko, o ile jest to zrobione z umiarem i smakiem. Z doświadczenia (tzn. z obserwacji) wiem, że łatwo przesadzić i wtedy takie brwi wyglądają, jak odrysowane z jakiegoś szablonu (picrel). Obecnie naprawdę trudno jest spotkać dziewczynę z naturalnymi brwiami (a jeśli nie z naturalnymi, to przynajmniej z tak zrobionymi, by na naturalne wyglądały). Czy naprawdę jestem jedynym, któremu podoba się naturalność?
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #modadamska #uroda #depilacja #brwi #wlosy
źródło: comment_1600797295IqHDQhu2VM1CUIMXcVRbWu.jpg
Pobierzźródło: comment_1600797609aEGHUK3kUWwugLdxjIEuUW.jpg
Pobierz@wyjzprz2: nieprawda
Ale.najwidoczniej amatorów sztucznej urody nie brakuje.
Ja urodziłam się w pierwszej połowie lat '90 i niestety, też już kiedy dorastałam, kobiety sobie poprawiały brwi. Tylko wtedy była moda na cienkie brwi, w ekstremalnych przypadkach kobiety depilowały sobie całe