Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
https://youtu.be/7MxM5y-_rog

Najlepszy #iphone vs najlepszy #samsung.

Po chwili grania w wymagającą grę iPhone traci 17 procent na wydajności poprzez wysokie temperatury, gdzie Samsung traci zaledwie 1,3 procenta. Jestem w stanie zrozumieć różnicę ze względu na rozmiar telefonów i lepsze rozprowadzenie ciepła, ale no #!$%@? aż tak?

Poza tym - czego podczas testu nie wspomniano - zauważyłem że Samsung na początku testu ma 68% baterii, a po 1h 40 min, czyli na końcu testu, pozostało 48 procent.

iPhone rozpoczął test przy około 50 procentach (% nie są widoczne na ekranie, ikona pokazuje połowę baterii), i po 1h i 40minutach grania iPhone już zdychał. To jest ta rewolucja? 50 procent straty baterii po niecałych 2h grania gdzie samsung stracił zaledwie 20 procent baterii w tych samych warunkach i identycznym configu?

Nie wspominam nawet o wielokrotnie powtarzanym problemie z wysokim zużyciem energii w iPhonie poprzez chip 5g, dużo jest artykułów na necie w tej kwestii.

Śmiech na sali. Nawet patrząc wyłącznie na wygląd tych telefonów, widać że Samsung zaoferował coś rewolucyjnego, niezwykłego. Fakt, ekran rysuje się od paznokcia, ale niestety takie są skutki korzystania z wyginanych ekranów. Nie powstał jeszcze materiał który byłby w stanie być wytrzymały jak szkło i giętki jak plastik.

#android #telefony
  • 10
@misiek735: Do rozjechania tego nowego Ajfą wystarczy S20 FE 5G czyli bieda flagowiec kosztujący połowe tego (właściwie to pewnie każdy telefon na min. Snapie 865 + UFS 3.1 póki nie działa na jakimś upośledzonym sofcie), ja osobiście nie przyjmuje wogóle do wiadomości że istnieje coś takiego jak Fold 2, to nie jest sprzęt dla normalnych ludzi. To jest gadżet w stylu "patrzcie i podziwiajcie, my potrafimy".
  • 1
@k3lt: zgodzę się, bo fold 2 to taki trochę pstryczek w nos w stronę innych firm, ukazując ich możliwości i potęgę. I dobrze, bo ktoś musi być tym pierwszym. Kiedyś to Apple było pierwsze, ale już od dawna nie jest. Skończyły się czasy ewolucji Apple, jest tylko coraz gorzej.
  • 1
@dwa_koty_kastrowane: nadal nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego mimo tak wielu wpadek i tak jawnego ruchania klientów nadal postanawiasz kupić ich ograniczony, wielokrotnie odgrzewany, nie wnoszący nic szczególnego telefon. Sam nie posiadam samsunga, odnoszę się wyłącznie do niego że względu na film. Korzystam z oneplusa i jestem mega zadowolony.
Twój argument mówiący o tym że samsung robi #!$%@? telefony kończy się wyłącznie na tym twierdzeniu. Weź mnie chociaż trochę przekonaj, bo
  • 2
@ParanoidBumblebee: aha, czyli aby wypowiedzieć się na jakikolwiek temat technologii to muszę sam sprzęt zakupić, samemu przetestować, i samemu wydać recenzję aby cokolwiek moje zdanie znaczylo? Jak bym tak zrobił to ty byś mi wygarnął że gówno się znam.

Nie ośmieszaj się, bo do tej pory w swoich postach wspomniałem dwa najbardziej solidne kanaly na YouTube, gdzie Chirs z Techtablets jak i Louis Rossmann obchodzą się z nowinkami technologicznymi od kilku
  • 0
@dwa_koty_kastrowane: "#!$%@? telefony". Nie to co Google gdzie zawsze muszą coś spierdzielić w Pixelach. Jedyne co im faktycznie dobrze wychodzi to Pixele A - to faktycznie dobry wybór. A zwykłe? Jak nie paskudne gigawcięcie w 4XL to paskudny design w nastepcy i bezużyteczne rzeczy typu Soli. Albo procesor że średniej półki i cena niewiele niższa od flagowców. A to wszystko za to że trochę szybciej dostanie wyższy numerek pod "Wersja systemu