Szpitalnicy -> Jeruzalem Kultura egipska ze stolicą we Konstantynopolu ( ͡°͜ʖ͡°)
Jedno z trudniejszych osiągnięć o ile nie wie się jak je zrobić, później wszystko zależy od szczęścia. Zakończyłbym rozgrywkę szybciej, ale chciałem zrobić drzewko, które wymaga prawie całej Brazylii.
@Jell-o ja teraz gram Cyprem i narazie raz udało mi się stworzyć Jerozolimę. Trzeba czekać aż nasz król umrze i na tron wejdzie dziedzic który ma jakieś powiązania z mamelukami i przez to możemy zostać ich wasalem. Potem staramy się aby Osmanowie nam pomogli w odzyskaniu niepodległości i dzięki temu przejmujemy potrzbn nam prowincje do stworzenia Jerozolimy. To tak w skrócie jak chcesz mogę dokładniej opisać
@BaRi też dobra opcja ja niestety długo nie poczułem bo Osmanowie zaczęli walczyć z Węgrami i Austria zadłużyli się i w między czasie memelucy mnie skosili ( ͡°ʖ̯͡°)
Kultura egipska ze stolicą we Konstantynopolu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedno z trudniejszych osiągnięć o ile nie wie się jak je zrobić, później wszystko zależy od szczęścia. Zakończyłbym rozgrywkę szybciej, ale chciałem zrobić drzewko, które wymaga prawie całej Brazylii.
W komentarzach więcej skinów
#eu4
źródło: comment_1604836596NmcJ2LtuA0BzxP7ngEBA2V.jpg
Pobierzźródło: comment_16048369254RWjAgRLvHr0CvnE5bewQI.jpg
Pobierzźródło: comment_1604837003hX35oEkBRIB4uQlWNAxe8P.jpg
Pobierzźródło: comment_1604837053Sy5rbSXB0HFxcNgTPFpOH5.jpg
Pobierzźródło: comment_1604837075SiBzMSbr6aeb0ny1ehP5sw.jpg
PobierzA te misje są bardzo op, claimy na cały Egipt, Turka i Tunis, bonusy do końca gry itp
https://eu4.paradoxwikis.com/Crusader_missions
Chciałbym coś podobnego dla Polski a nie permaclaimy na Sztokholm i Bułgarię i bonusy na 20 lat XD