Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: ofc, bardziej chodzi mi o to że pro-life tak bardzo chce zakazać aborcji, ale jakoś o ułatwieniu sterylizacji która by zmiejszyła liczbę aborcji jakoś nie mówią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NPC2137: Ogromna większość tych julek ostatecznie chce mieć dziecko tylko nie teraz albo nieuszkodzone, więc co najwyżej wyznają eugenike a nie antynatalizm. Za to incele którzy nigdy nie przyczynią się do powstania nowego życia są przez nie i ich cuck piesków wysmiewani i obrażani.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@NPC2137: no i jeżeli to odrębny człowiek to na pewno bardzo dobrze poradzi sobie poza moim organizmem, abortujmy i zobaczymy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Co ma eugenika do chęci posiadania dziecka bez ciężkich wrodzonych chorób? Ludzie z ciężkimi wrodzonymi chorobami niezwykle rzadko się dalej rozmnażają.

@Andreth: Nic, po prostu npc jak @Niski_Manlet powtarzają ukute hasełka propagandowe.

Już pomijam, że eugenika pozytywna jest, cóż, pozytywna. Ludzie nie są równi i nigdy nie będą, ewolucja nie działa w ten sposób. Wraz z rozwojem człowieka możemy akcentować to, które cechy są bardziej wartościowe, ale sam mechanizm
  • Odpowiedz
@NPC2137: E ale kto niby poza babciami może jest przeciwko tej salpingektomii (kurna co za nazwa)? To jest jakiś wymyślony przeciwnik z którym się intensywnie walczy?
  • Odpowiedz
@NPC2137: w przeciwieństwie do wazektomii, podwiązanie jajników jest w 90% nie odwracalne xd a w polskim prawie widnieją kary za pozbawienie kogoś płodności, dlatego nikt jej się nie podejmuje, ale dalej w ostatnim okienku powinno być YES
  • Odpowiedz
@arekop100: dokładnie, tak jak nie wolno komuś amputować zdrowej ręki, tak samo nie wolno pozbawiać ludzi płodności. Teraz 18-letnia Juleczka przed Erazmusem sobie podwiąże jajniki, a za 15 lat będzie chlip chlip, w jakim chorym kraju ja żyję, byłam jeszcze gówniarą, kto mi na to pozwolił.
  • Odpowiedz