Aktywne Wpisy

mirko_anonim +380
✨️ Zdegenerowane społeczeństwo: Czy to tylko ja to widzę? Ⓘ
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co
Czy to tylko ja to widze, czy prawie całe społeczeństwo jest zdegenerowane i każdy patrzy tylko na koniec swojego nosa?
Nikt nikomu nie zwraca uwagi jak się źle zachowuje, a jak już komuś sie zwróci uwagę to dostanie się w odwecie obelgi i brednie jakby się niewiadomo jaką zbrodnie popełniło. I tacy degeneraci się zaczynają coraz bardziej rozpychać łokciami w społeczeństwie jak ten co

Polki zdziwione, że u książąt orientu to one muszą płacić za luksusowe życie Ahmeda, jego rodziny i kumpli xD
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
#p0lka #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #habibi
źródło: temp_file1010593743119107150
Pobierz

Dostaję dużo zapytań w stylu:
Już spieszę wyjaśnić.
Nauczony kilkumiesięczną praktyką stwierdzam, że nie ma bardziej wydajnej drogi do skutecznego przerobienia wraku na żyletki niż prosty telefon na Straż Miejską. Próbowałem również jakichś skrzynek mailowych na portalach miejskich (Kraków here), ale telefon jest najszybszy i otrzymujemy zawsze potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia przez dyspozytora.
1. Wykręcasz number 986
2. Opowiadasz gdzie stoi wrak, co wskazuje, że jest porzucony (brak powietrza w oponach, rozbite szyby, śmieci wewnątrz, brak tablic rejestracyjnych, brudny, zły stan techniczny, cieknący olej na ulicę, itp)
3. Dyspozytor przyjmuje zgłoszenie, a ty odkładasz słuchawkę z poczuciem satysfakcji, ze spełnionego obywatelskiego obowiązku.
Dodam tylko, że ta procedura działa tylko, gdy rupieć znajduje się na drodze publicznej lub na parkingu, przed którym znajduje się znak Strefa Ruchu. Jeśli to teren prywatny, droga wewnętrzna lub cokolwiek innego, wtedy SM może nie odholować pojazdu, jeśli nie sprawia on bezpośredniego zagrożenia, np. cieknie olej na ulicę, co stwarza ryzyko wpadnięcia w poślizg przez inne auta, etc.
Jeśli to droga wewnętrzna, to trzeba kontaktować się ze spółdzielnią mieszkaniową lub zarządcą drogi.
Zaznaczam, że nie rekomenduję dewastacji wraków!
Zalecam zgłaszać po jednym złomie per telefon, w ten sposób SM zapewne poprawia sobie statystyki z łatwych interwencji, a my się cieszymy z usuniętego auta. Win-win.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia,
@DerMirker, 29.11.2020 #osiedlowykonfident
źródło: comment_1606642270R0SUve0uFFddt8T3gdidec.jpg
Pobierz