@MiszczJoda: kurde, zawsze w takim steku wycinam wszystko co jest białe, tak, że z jednego steka robi sie kilka kawałków xD i tak smażę. Ostatnio zrobiłem poprawnie, tj. wyciąłem tylko z brzegu a reszte w środku zostawiłem i wysmażyłem na medium rare, ale w miejscach gdzie było to białe to stek był tak gumowy, że masakra. Nie mam na to patentu i chyba zostanę przy wykrajaniu wszystkiego xD
@chixi: antrykotu nie kupuje z tego względu, a polędwica troche przydroga na moją kieszeń xd, stąd kompromis i kupuje rostbef. ale to białe właśnie rujnuje moje doświadczenia smakowe xD
@MiszczJoda: Kurczę właśnie sobie planuje kupić to gówno. Ale się jeszcze zastanawiam bo mój piekarnik ma opcje slow cooking i jak ostatnio zrobiłem żeberka pieczone 4h to rodzina klaskała aż sąsiedzi dzwonili co się dzieje u nas i skąd taka radość. Także nie wiem jeszcze :/
@spoko1 cooo?! Tłuszczyk wycinać? Jeszcze rozumiem z brzegu steka wyciąć ten twardy ale ze środka i dzielić taki stek z antrykotu na jeszcze mniejsze steki?! Przecież za to można trafić do więzienia (✌゚∀゚)☞
@passa_bola: nieee, te mniejsze kawałki to Lidl, a większy Lidl albo Biedronka.
@fuuYeah: no musisz przemyśleć :D ja na razie mieszkam na wynajmowanych mieszkaniach więc też nie chciałem jakoś bardzo inwestować nie wiedząc ile będę tego używał dlatego budżetowo kupiłem sprzęt z poprzedniego komentarza żeby sprawdzić z czym to się je i czy będzie regularnie w użyciu.
@murdoc z zamontowanym cyrkulatorem Anova. Wcześniej miałem z Lidla za 280 zl +/- i po pewnym czasie przestał trzymać temperaturę. Grzał na pełną moc, wyłączał się i miałem wode 60C zamiast 54C. Oddałem na gwarancji, oddali siano i kupiłem Anove która jest w pyte :D
@szalony_kefir: @MiszczJoda: ten kanał to klasyk. Ale widać że pomysły się kończą i wymyślają coraz dziwniejsze rzeczy typu hehe gotujmy mięso przez miesiąc i zobaczmy co się stanie. No #!$%@? ciekawe xD
@MiszczJoda takie ładne krowy z marketu? Szok! :D Jak masz Selgros u siebie w mieście to mają dział z sezonowanym mięsem (przynajmniej w Poznaniu) T-Bone i Tomahawk. Mówisz jaki gruby plaster chcesz i cieszysz się życiem bo sezonowane mięso jest #!$%@? w pyte :D
@passa_bola: to właśnie też niby było sezonowane :D a do Selgrosa sobie właśnie kartę wyrobiłem w tym miesiącu i właśnie planuję się tam wybrać po ryby i mięso do kolejnych testów sous vide
@passa_bola: ja się w tańsze nawet nie bawiłem po opowieściach kumpla i od razu szedłem w anove. Dzięki! Postaram się znaleźć te pojemniki, wyglądają spoko
#keto #gotujzwykopem
@spoko1 cooo?! Tłuszczyk wycinać? Jeszcze rozumiem z brzegu steka wyciąć ten twardy ale ze środka i dzielić taki stek z antrykotu na jeszcze mniejsze steki?! Przecież za to można trafić do więzienia (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@passa_bola: nieee, te mniejsze kawałki to Lidl, a większy Lidl albo Biedronka.