Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@espen Ja bym dodał jeszcze jedno co akurat mi się przydało: każda taką umowę możemy ANULOWAĆ, jeżeli przyjdziemy z podpisana umowa do domu i wy czytamy już na ile pracownik nas w------ł to możemy do sklepu się wrócić i anulować umowę kredytowa, w umowie jest napisane ile bank daje nam na to czasu. Mnie raz też w MediaExpert tak naciagneli, szybko szybko, inaczej się nie da a w domu się okazuje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@espen: najgorzej ze ja sie rozpedzilem, podpisalem umowe ale z ubezpieczeniem ale sie wrocilem i napisalem aneks zeby anulowac ubezpieczenie. I teraz nie moge tego aneksu znalezc boje sie ze jakos mnie zamotali i mi go nie dali
  • Odpowiedz
@espen: w zyciu korzystalem trzy razy w Euro/Media z rat 0 procent.
Za kazdym razem scenariusz ten sam: bylem w sklepie pomacac sprzet i zapytac o raty 0 procent.Za kazdym razem pracownicy twierdzili, ze "raty 0 nie przechodza, trzeba z ubezpieczeniem". Wracalem do domu i kupowalem online z ratami 0 w tych samych sklepach bez zadnych gownoubezpieczen.
  • Odpowiedz
  • 52
@espen: a ja nie rozumiem kupowania w sklepie. Tam to co najwyżej obejrzeć i pomacać. Kupuje się przez neta, by mieć prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@espen: Nie trzeba dzwonić do banku i sprawdzać czy wniosek został złożony. Wystarczy wykupić alerty BIK i przy każdym zapytaniu kredytowym otrzymujemy natychmiastowe powiadomienie.
  • Odpowiedz
@espen: Raz wzialem TV na raty (RTV euro AGD), w sumie nie wiem po co :D nagadał mi ktoś ze robię tym „zdolność kredytowa”. Zrobiłem risercz na wypoku i tak wyglądała rozmowa:
- Chce ten TV w ratach 10x0%
- Oczywiscie
- Czyli płace 2399 / 10, rata to 239zl?
- Oczywiście plus ubezpieczenie
- Nie, nie ;) ja płace 239x10 albo idę do
  • Odpowiedz
@espen: pracowałem w Neonet do końca maja tego roku. Zwolniłem się właśnie przez te oszukiwanie. Nie będę robił z siebie oszusta bo sklep ma jakieś chore zasady. Skoro nie ma rat zero to po co to reklamować. Najśmieszniejsze jest jeszcze te dawanie bonusów do zakupów. Niech nikt w to nie wierzy, że sprzedawcą może ci dać tabletki do zmywarki w cenie. Ty za nie płacisz bo nie mogą ci dać
  • Odpowiedz
@espen: dziwne, w dwóch różnych sieciowkach, w dwóch różnych miastach, dwie miłe panie doradziły, co i jak, żeby mieć raty 0% i wyszło, że im więcej rat tym większa szansa zerowe oprocentowanie.
Propozycja ubezpieczeń była, ale grzecznie odmówiłem i tyle.
Chyba nie jestem targetem naciągaczy
  • Odpowiedz