Aktywne Wpisy
mirki pierwszy raz w życiu kupiłem premium buty udało mi się na promocji dorwać proszę o ocenkę
#modameska #chwalesie #niebieskiepaski
#modameska #chwalesie #niebieskiepaski
Sejmita +19
#pokazmorde
Zdrowie moi fanowie! :3
Zdrowie moi fanowie! :3
#gotujzwykopem #pizza #bojowkapiekarska
PARAMETRY CIASTA
WAGA PORCJI: 500 g
HYDRACJA: 75%
SÓL: 50 g/l
OLIWA: 50 g/l
POTRZEBNE SKŁADNIKI
MĄKA: 274 g
WODA: 205 g
SÓL: 10 g
DROŻDŻE ŚWIEŻE: 0,55 g
TŁUSZCZ: 10 g
Nie powinno być więcej tłuszczu w foccaci? A jeżeli chodzi o dojrzewanie i wyrastanie, postępować tak jak z ciastem na pizzę, tzn. najpierw wyrastanie w TO, następnie dojrzewanie w lodówce, ponownie TO i pieczenie?
Może spróbuję w ten sposób, bo w sumie nie wiem jak inaczej miałbym wyrobić ciasto z hydracją 75% :D
Ewentualnie poeksperymentuję z ilością tłuszczu w cieście.
dzięki :)