Wpis z mikrobloga

  • 4
@r__k kolejne urządzenie vez sensu ktorego przestaniesz uzywac po kilku razach ;) lepiej naprawde poczytac jak dobrze ugotowac ryz, poprobowac i sie nauczyc niz liczyc ze urzadzenie zrobi cos za Ciebie. Wyciagac to z szafki, myc kilka elementow, skladac z powrotem... no chyba ze jesz ryz codziennie to moze i bedziesz miała zawzięcie go uzywac. Kupilismy Babci kiedys bo nie moze jesc ziemniakow itp i przestaoa uzywac po 2 tygodniach bo, cytuję
  • Odpowiedz
@r__k:

Najpierw co do sposobu gotowania

1. Ryż płuczesz kilka razy
2. Gotujesz na małym ogniu
3. Zalewasz tylko trochę nad powierzchnię ryżu, dodajesz soli
4. Tylko debil gotuje ryż w torebkach w torebce - ucinasz i wysypujesz ryż.
6. Ryż gotujesz bez pokrywki albo zakładając ją tak aby była 1/3 prześwitu
7. Nie było punktu 5

Nie wiem jakim #!$%@? dorosły człowiek nie potrafi ugotować ryżu bez wykipienia ?

Jak
  • Odpowiedz
@r__k: próbowałaś kiedyś czytać instrukcję gotowania ryżu? ta która mówi że gotuje się X minut od momentu kiedy woda się zagotuje oraz żeby nalać odpowiednią ilość wody na X g ryżu?
  • Odpowiedz
@kodecss: kupowanie ryżu w torebkach, żeby go wysypać to najbardziej bezsensowna rzecz, o jakiej słyszałam ¯\_(ツ)_/¯ no nic, będę próbować
  • Odpowiedz