Szybki sernik na zimno, bez pieczenia, na spodzie z ciasteczek petitków i galaretką. Wersja w miarę "fit" bo m.in. zamiast cukru erytrytol a jako topping galaretka (gdzie w oryginalne była polewa czekoladowa). Kalorie można by było jeszcze ściąć samodzielnie mieląc chudy twaróg typu klinek bądź inny, ale to pewnie następnym razem.
Całość 2115kcal/10 porcji, jedna porcja:
211kcal 7.6g białka 12.9g tłuszczu w tym 8g nasycone 26 węglowodany w tym 9.5g cukru 0.14g błonnik 0.15g sól W komentarzu przepis i link do #fitatu
„Psy nigdy nie umierają. One śpią w twoim sercu” (Ernest Montague)
Żegnaj przyjacielu. Mam nadzieję, że jesteś teraz w lepszym miejscu za tęczowym mostem. Na zawsze pozostaniesz w moim sercu. Będzie mi Ciebie strasznie brakowało.
Całość 2115kcal/10 porcji, jedna porcja:
211kcal
7.6g białka
12.9g tłuszczu w tym
8g nasycone
26 węglowodany w tym
9.5g cukru
0.14g błonnik
0.15g sól
W komentarzu przepis i link do #fitatu
#gotujzwykopem #chwalesie #sernikbezrodzynek #sernik
Galaretka owocowa - 1szt (71g proszku na 500g wody)
Twaróg sernikowy mielony - 500g
Jajka - 2szt
Masło - 100g
Erytrytol - 100g (lub inny słodzik bądź cukier)
Mleko 1.5% tłuszczu - 55g
Herbatniki typu petitki - 50g
Budyń waniliowy lub śmietankowy - 40g (patrz, żeby nie miał w składzie dodanego cukru)
Cukier Wanilinowy - 4g
0. Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu, odstaw w chłodne miejsce do momentu wystygnięcia. Pilnuj,