Wpis z mikrobloga

@JamKarzeu2: wystarczy przyjść i poprosić o wyłączenie telefonu bez włączania, wyjść i znowu przyjść i poprosić o włączenie telefonu. Cyk, mamy reset za darmo ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
drogo

@bylemtam: u nas w punktach to taka januszerka że nie znalazłam nikogo kto nakleja szybkę za mniej niż 100zł, szybka własna ofc xD za 5zł to im by się nie chciało nawet zobaczyć telefonu xD pewnie by coś pościemniali i wzięli 50zł za sam reset. Gorsze janusze od taksiarzy, żerują na starszych ludziach.
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: E, to jest prawdziwe, do mnie ostatnio pod salonem Orange podbiła babcia 80 lat, która myślała, że Orange jej wyłączyło telefon za niepłacenie rachunków, oczywiście wystarczyło przytrzymać czerwoną słuchawkę, żeby telefon się włączył i wszystko było ok, jeszcze jej drugi włączyłem przy okazji, bo też nie wiedziała jak
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: @oszty: Ja niedawno podszedłem z tabletem do takiego stoiska w galerii , bo mi świrował. Chłopaczek coś tam poklikał, naprawił i nie chciał żadnej zapłaty, był bardzo zaskoczony, że mu kopsnąłem 50 zł za to, bo byłem skłonny wydac nawet parę stów na naprawę.
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: wgranie systemu za 50 zł to atrakcyjna cena, są modele gdzie samo szukanie softu i wsadu to pół dnia a jeszcze czas operacji, rooty, bootloopy i inne nieprzewidziane problemy
  • Odpowiedz
@JamKarzeu2: pracowalem w serwisie komputerowym. Przychodzil taki dziadzia ze starym lapkiem. Czlowiek mial dobre sercento sie mu pomoglo kilka razy. Ofc nie bralismy kasy bo dziadzia i to byly rzeczy trywialne. Raz przeszedł z grubsza rzecza i mu powiedzielismy 50 zl. Serwis zrobiony wszystko cool, to byla chyba wymiana odtwarzacza plyt. Sprawdzilismy na kilku plytach, oddalismy. Przychodzi na nastepny dzien z morda, ze nic nie zrobilismy, ze on zaplacil 60!
  • Odpowiedz
@Czill23: Pracowałem w serwisie telefonów komórkowych i podejrzewam, że dokładnie tak było. U nas 90% "klientów" to staruszkowie, którzy potrzebowali pomocy z jakimiś pierdołami. Ale pomagaliśmy za frajer, licząc, że kiedyś przyjdą coś kupić, czy naprawić telefon.
  • Odpowiedz