Aktywne Wpisy
ted-ed-tyi +14
Czy poszedłbyś na kasę do Biedronki, gdybyś nie miał, z co żyć? Ukorzyłbyś się w ten sposób przed życiem?
#biedronka#praca#przegryw
#biedronka#praca#przegryw

planarize +18
#motoryzacja #samochody
Cześć, ostatnio jest wysyp grup anty samochodowych na społecznościówkach wszelakich, typu r/j------------y, samochodoza, konfitura, pasterze świetych krów, miasto jest nasze, akcja miasto, i tak dalej, można wymieniać i wymieniać. Część z nich lobbuje w samorządach, aby na kierowców zrzucać naloty dywanowe, rzucać kłody pod koła, ogólnie orać ulice, zamieniać na trawniki i nakładać plagi egipskie w opór.
Moje pytanie jest - gdzie jest jakaś kontrakcja? Jakieś grupy, profile
Cześć, ostatnio jest wysyp grup anty samochodowych na społecznościówkach wszelakich, typu r/j------------y, samochodoza, konfitura, pasterze świetych krów, miasto jest nasze, akcja miasto, i tak dalej, można wymieniać i wymieniać. Część z nich lobbuje w samorządach, aby na kierowców zrzucać naloty dywanowe, rzucać kłody pod koła, ogólnie orać ulice, zamieniać na trawniki i nakładać plagi egipskie w opór.
Moje pytanie jest - gdzie jest jakaś kontrakcja? Jakieś grupy, profile

1. Gra w klasy, Cortázar
2. Losy dobrego żołnierza Szwejka, Hašek
3. Imię róży, Eco
4. Na Zachodzie bez zmian,
@JesusOfSuburbia: czego nie wiedział?
Jak definiujesz ciekawe książki? Daj z 5 przykładów.
źródło: comment_1611761254eu7q8n3QKoOuuEckFWGlmr.jpg
Pobierz@Shmoikel: wątpię, że to jest dobre. I po prostu mnie nie interesuje.
Z listy reddita czytałem 2, Lewą rękę ciemności i Wł.Pierscieni.
Z Twojej 5, ale wszystkie przed 2000 rokiem.
Jakoś reszta z półtora tysiąca tytułów które do dzisiaj przeczytałem nie trafiła na te listy ¯\_(ツ)_/¯
@Montago: nic się nie dzieje (✌ ゚ ∀ ゚)☞ wracaj bo chcemy twojego zdania o tych książkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@EsteradThyssen: a ja uwielbiam je czytać. Nie miałem np trzech muszkieterów w rękach czego żałuję.
Co do listy top100... Cóż, jak dla mnie "Ulisses" to jakiś koszmar. Ja rozumiem, że to epickie dzieło, ale nie jestem w stanie Joyce'a strawić ani w oryginalnej wersji, ani w tłumaczeniu, ani trzeźwa, ani nie. Reszta pozycji raczej nic zaskakującego nie ma, nie ma też książek które mocno nie znoszę a są uznawane za klasykę, więc
Tak samo, jak zamieszczenie w spisie Archipelagu Gułag zamiast Jednego dnia Iwana Denisowicza - opowieści idealnie opsującej ciemne i jasne strony mentalności mieszkańców Europy środkowej i wschodniej.
Bulwersuje mnie nieobecność najwybitniejszego
Wszak jest czarodziejska.
@hans_castorp: ja się z tym zgadzam ale po prostu nie znam tej "małej-wielkiej" literatury małych krajów. Dopiero co w grudniu przeczytałem Kunderę, Hrabala, Kafkę. Maraia czytałem w tamtym roku i zakochałem się w Żarze.
co do Sołżenicyna wrzuciłem to, co mam na półce i co świat mi rzucał w oczy przy każdej
Ale nazywać grafomania grę o tron i drogę królów to brzmisz jak problemat teraz który ma u mnie bana XD absolutnie Sanderson napisał naeosze fantasy jakie chodzi po ziemi
@VernonCape: xDD