Wpis z mikrobloga

• 27
252 + 1 = 253

Tytuł: Elantris
Autor: Brandon Sanderson
Gatunek: fantasy
Ocena: ★★★★★★★★★

Ale to było dobre! Tak na gorąco po skończeniu, to podobało mi się chyba nawet bardziej niż ABŚ.
Nie jestem jakimś wielkim fanem, gdy fabuła opiera się na religii, inkwizycji itp., ale tutaj mi to zupełnie nie przeszkadzało.
Świetny pomysł, wykreowany świat, system magii też w porządku no i ta powolność w budowaniu akcji Sandersona jak zwykle na plus.
Fajnie było też przeczytać coś co jest zamknięte w jednym tomie, bo serii zaczętych mam aż nadto.

Wpis dodano za pomocą strony: https://bookmeter.ct8.pl

#bookmeter #brandonsanderson
panpikuss - 252 + 1 = 253

Tytuł: Elantris
Autor: Brandon Sanderson
Gatunek: fantasy
...

źródło: comment_1612279506GFSc7CwoJT7ClY6PF4awZF.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JesusOfSuburbia: Czy Elantris czy ABŚ, które póki co przeczytałem Sandersona jest dość grzeczne, żeby nie powiedzieć właśnie nastolatkowe czy młodzieżowe. Dlatego lubie sobie przeplatać czytanie Sandersona Abercrombim i jestem w pełni zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@panpikuss:

Jedyna książka Sandersona którą czytałem.
Gdzieś z 8 lat temu.
Całkiem fajna, na plus w stosunku do większości z tych paru setek fantasy które przeczytałem.
Muszę coś z niego jeszcze przeczytać, ale obecnie jestem w fazie SF, jakoś nie mam ochoty na Fantasy... Chyba kompromisem będzie "Do gwiazd" - Space Opera Sandersona ;)
  • Odpowiedz
Fajnie było też przeczytać coś co jest zamknięte w jednym tomie, bo serii zaczętych mam aż nadto.

@panpikuss: mam dla Ciebie złą wiadomość bo Elantris jest planowane jako trylogia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ale zgodzę się z tym, że sam pierwszy tom jest zgrabnie napisany jako samodzielna historia

A jeśli jeszcze nie czytałeś to są również dostępne dwa opowiadania z tego świata: Nadzieja Elantris (nie pamiętam
  • Odpowiedz