Wpis z mikrobloga

Sytuacja w Polsce w sprawie lockdownu podzielona na województwa z podziałem na kolory. (Otwórz w nowej karcie.)

Tag do obserwowania -> #liczymylockdown

Na niebiesko pokolorowane ostatnie 7 dni.

Plus przy pierwszym komentarzu -> zawołam do następnego

Tabela zawiera średnią kroczącą (7 dniową)

#idziemypolockdown #koronawirus #narodowakwarantanna
taior3 - Sytuacja w Polsce w sprawie lockdownu podzielona na województwa z podziałem ...

źródło: comment_1613561981qpA2HY0VsDyEuOOs1V1YaM.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@DMiros: Kiedy nie masz już czego zamknąć, więc otwierasz część gospodarki, tylko po to, żeby znowu ją zamknąć. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
ciekawe co oznacza ten niebieski kolor

@gimnazjumqqq: odpowiem, bo byłem pomysłodawcą :)
Zaznaczone jest siedem ostatnich dni, z których liczona jest średnia. Jutro zanim będzie nowa tabelka będziesz mógł łatwo sprawdzić, czy twoje województwo idzie w zielone czy w fioletowe. Przykład, jutro dostajesz info że Mazury mają 600 przypadków, patrzysz do tabelki a tam tydzień temu było 494 (górny niebieski wiersz), więc ta liczba będzie zamieniona na 600, wniosek: lecimy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wedrowycz: akurat liczba tydzien temu jest pierwszym wierszem nad niebieskim. Niebieskie oznacza grupe ktora liczona jest do aktualnej sredniej danego dnia.

Ps. @gimnazjumqqq cisnie beke, bo jakies 2 tygodnie temu ktos zapytal o ten kolor i ja nie zalapalem i potem codziennie mnie @gimnazjumqqq pytal dla beki przez jakies 3-4 dni pod rzad
  • Odpowiedz
@taior3: ja się nawet zastanawiam, czy to nie było 2 miesiące temu, bo nie mogłem znaleźć tych naszych komentarzy. A kolega @wedrowycz: tak ładnie wytłumaczył, że aż głupio było nie dać plusika i szczerze podziękować

• Odpowiedz