Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 162
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reevhar: Wczoraj mialem chlopaka ze skretem jadra, tylko on 3 godziny od poczatkowych objawów w moim gabinecie wył z bólu i gryzł własną rękę, z mojego gabinetu sono pojechał prosto na sale operacyjna w asyscie urologa. Pediatra go podrzucił z izby przyjęć z podejrzeniem wyrostka, trochę olałem temat i kazałem chłopakowi zdjąć portki, strzał w dziesiątkę. ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@Reevhar: Wczoraj mialem chlopaka ze skretem jadra, tylko on 3 godziny od poczatkowych objawów w moim gabinecie wył z bólu i gryzł własną rękę, z mojego gabinetu sono pojechał prosto na sale operacyjna w asyscie urologa.

@Strahl: dlatego cieszę się, że mój skręt nie był bardzo poważny
  • Odpowiedz
  • 4
@qhardyq: jak się zbierze wywiad, podotyka i ma usg pod ręką to widać. Zależy od pacjenta i ogarnięcia lekarza, młode chłopaki często głupio kombinują bo albo się wstydzą albo liczą, że to coś innego. Ale jak zaczynają ryczeć z bólu to im już wszystko jedno. Problem jest w tym, że jak się porządnie skręci to ma się tylko kilka godzin(4-6, zależy od źródła) na trafienie na stół bo potem prawdopodobieństwo,
  • Odpowiedz
  • 3
@Reevhar: miałem taką akcję że obudziło mnie coś podobnego. Telefon na 112 i rozmowa z lekarzem, kazała wziac nospei coś przeciwbólowego i jak godzinę nie przejdzie to jechać na sor. Pojechałem i przeszlo w momencie jak miałem robione usg moszny xd lepsza panika niż amputacja i tak
  • Odpowiedz
@Reevhar: mnie sie to gowno zrobilo w 4 klasie podstawowki xD wiadomo, wtedy to dojrzewalem i wstyd mi bylo powiedziec mamie, ze boli mnie jajko xD no i tak lazilem okrakiem, mam wrazenie, ze pare dni. Jajo wielkie jak piesc i czerwone. W koncu babcia mnie spytala co tak krzywo chodze i kazala matce obejrzec xDd no i szybko zapakowali mnie w auto, wio do szpitala. No i pokroili mnie
  • Odpowiedz