Wpis z mikrobloga

• 44
522 + 1 = 523

Tytuł: Factfulness. Dlaczego świat jest lepszy, niż myślimy, czyli jak stereotypy zastąpić realną wiedzą
Autor: Hans Rosling
Gatunek: literatura faktu
Ocena: ★★★★★★★★★

"Wizja niebezpiecznego świata jeszcze nigdy nie była tak skutecznie prezentowana jak teraz, w czasach, gdy świat stał się spokojniejszy i bezpieczny."

Hans Rosling to wspaniały człowiek, mój bohater i idol! Ostatnie dni jego życia przyniosły nam tę o to książkę która zmieni wasz pogląd na świat ale nie tylko, zmieni wasz pogląd na przyswajanie informacji, naukę, postrzeganie danych. Książka traktuje o tym jak wielki wpływ na nasze myślenie mają stereotypy, pokazuje jak można temu zaradzić i jak czerpać, uzupełniać i aktualizować naszą wiedzę na temat świata. Bardzo się skupia na tym, że świat na przestrzeni lat i na naszych oczach zmienia się na lepsze. Polecam każdemu! Czytając o fascynujących przeżyciach tego mądrego człowieka ma się ochotę jak on do ostatnich swoich dni z entuzjazmem zmieniać świat na lepsze!
Na plus też świetne wydanie z wieloma prostymi tabelkami i zdjęciami.

Wpis dodano za pomocą strony https://bookmeter.ct8.pl

#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem
shakerti1 - 522 + 1 = 523

Tytuł: Factfulness. Dlaczego świat jest lepszy, niż myślim...

źródło: comment_161573205344NKBaH6om8ao9WHWaniay.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shakerti1: kilka dni temu próbowałem sobie przypomnieć tytuł tej książki bo chciałem kupić, a tu proszę - wykop jak zawsze niezawodny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz