Wpis z mikrobloga

@lijka No bo jak widać dla niektórych to faktycznie, fizyka kwantowa znajomość ile ma 12! miesięcy dni xDD ludzie po 20, 30 lat żyją na tym pełnym łez padole i nie wiedzą ile dany miesiąc ma dni xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 13
@Anck-Su-Namun no bez jaj xD
Ktoś kto chyba nigdy nie chodził do szkoły/pracy może kompletnie nie wiedzieć ile dni ma dany miesiąc, dobrze, że wiedząc ile tydzień na dni, albo rok miesiecy xD
  • Odpowiedz
@lijka: żeby to jeszcze trzeba było pamiętać... Wystarczy odpowiednio policzyć zgięcia palców i załomki między nimi żeby to na szybko sprawdzić ;>
  • Odpowiedz
@lijka: Idę z zakład, że pod tym postem jest też wyplusowany komentarz w stylu: "no i się zesrały wykopki bo ktoś nie wie ile dni ma maj, wy pewnie też nie znacie daty śmierci Amenhotepa III i masy atomowej kiuru"
  • Odpowiedz
Ktoś kto chyba nigdy nie chodził do szkoły/pracy może kompletnie nie wiedzieć ile dni ma dany miesiąc

@lijka: przygotuj się na szok: skończyłem wszystkie "normalne" szkoły, uczęszczałem na dwie uczelnie, pracowałem w pięciu miejscach i od pięciu lat wystawiam co miesiąc faktury, zwykle związane bezpośrednio z ilością dni w miesiącu - i nadal nie wiem ile dni ma dany miesiąc. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak jakoś
  • Odpowiedz
Ktoś kto chyba nigdy nie chodził do szkoły/pracy może kompletnie nie wiedzieć ile dni ma dany miesiąc, dobrze, że wiedząc ile tydzień na dni, albo rok miesiecy xD

@lijka: Ok, powiedz ile razy w życiu odpytywałaś swoją pamięć z tej informacji?
  • Odpowiedz
Serio dorosły facet pisze o tym, że nie wiem ile dni ma dany miesiąc i dostaje jeszcze 800 plusów? XD

@lijka: A na chooooj mi to wiedzieć. Mam kalendarz w telefonie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@Wap30: ale przecież to jest proste do zapamiętania, bo jest na zmianę. Wystarczy spamiętać, że luty 28 lub 29 raz na 4 lata, no i że lipiec, sierpień 31, ale to się pamięta z czasów szkoły, bo wakacje o jeden dzień dłużej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ot cała filozofia
  • Odpowiedz