Wpis z mikrobloga

@jordan2320: Będę ukontentowany panie Roki. Ja pana bardzo szanuję i Roki Top, nawet jak napiszesz mi na złość i nie będziesz mnie lubił xD Tylko Ty masz jaja w obecnym weszło. Mógłbyś jeszcze sprostowanie bzdur Bońka napisać z wywiadu że Stanem to by było też fajne ;) Bo on tam uważa że nic złego nie zrobił, a ewidentnie złamał ustawę o tym że najbliżsi członkowie rodziny nie mogą współpracować z PZPN.
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: Kompletnie nieporównywalne sytuacje, Orlen sponsoruje prawie 70 klubów, pozostałe SSP też, od KGHM-u, przez Energę, po Lotos czy PGE. Nie wiem, czy ten konkretny sponsoring wynikał z faktu, że CEO cokolwiek dostał od Profbudu (coś mi podpowiada, że gość, który ma kilkanaście, czy kilkadziesiąt willi nie musi się schylać po takie rabaty), ale wiem, że tacy giganci ładują mnóstwo kasy w cały świat sportu, czy dostają coś w zamian, czy
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: Zobaczymy, czy sąd będzie takiego samego zdania, twoje "ewidentnie" może nie wytrzymać tej próby. Cały czas jest ta jedna gadka, to już nudne. Michniewicz coś #!$%@?ął jesienią po meczu z Wartą.

- Nie napiszecie o tym, bo kolega!

Napisaliśmy, chyba najmocniej ze wszystkich.

- Ale jakby to nie był Michniewicz, to byście mocniej napisali!

CBA wchodzi do PZPN-u.

- Nie napiszecie, bo Boniek trzyma was nas smyczy!

Napisaliśmy kilka dni
  • Odpowiedz
@jordan2320: No niestety, pracujesz u jednego z największych hipokrytów w środowisku, więc co w tym dziwnego że ludzie się przyczepiają?

Btw Tymczasem według ustawy o sporcie "członek zarządu polskiego związku sportowego nie może być osobą najbliższą (…) dla osoby prowadzącej działalność gospodarczą polegającą na świadczeniu na rzecz polskiego związku sportowego usług, dostaw lub robót budowlanych, w tym usług sponsoringu finansowego lub rzeczowego".

No ciężko będzie tutaj się wybronić. Pomijam sprawę którą
  • Odpowiedz
coś mi podpowiada, że gość, który ma kilkanaście, czy kilkadziesiąt willi nie musi się schylać po takie rabaty

@Jakub_Olkiewicz: A mi coś podpowiada, że oni są tak bezczelni i łapczywi że wyciągają kasę gdzie się da. Wiedzą, że i tak nikt ich nie pociągnie do odpowiedzialności to kradną ile wlezie. Czemu miałby sobie odmówić? Chcesz mi powiedzieć, że te wszystkie sponsoringi Orlenu to zupełny przypadek i wybrali akurat te 4 ligowe
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: Dziennikarzy czy koncernów medialnych? Zależy od kontekstu, Totalizator Sportowy reklamujący się w Przeglądzie Sportowym to dość naturalna sprawa, podobnie jak PKO Bank Polski, który sponsorując Ekstraklasę, reklamuje się właściwie we wszystkich mediach piszących o Ekstraklasie.

Ale gdyby KGHM nagle wykupił serię wielkoformatowych reklam w Życiu Suwalszczyzny, to pewnie nie do końca by mi się to podobało.
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: Dobrze, że przynajmniej jednego z XD Chodzi mi o to, ze nie masz wiedzy o całości tej sprawy, nawet w trakcie zeznań Romualda Bońka strony odwołują się do zeznań innych świadków, które nie są jawne, ale ty już wszystko wiesz, już wydałeś wyrok, bo coś tam sobie przeczytałeś w internecie. Można i tak, ale mnie to najzwyczajniej w świecie nie bawi. Dodatkowo wyczuwam spaczenie polityczne, więc tym bardziej beze mnie
  • Odpowiedz
Dodatkowo wyczuwam spaczenie polityczne, więc tym bardziej beze mnie :)

@jordan2320: No właśnie problem w tym, że ja chciałbym żeby takie weszło było apolityczne, rzygam polityką, przez nią wyprowadziłem się z Polski, bo nie mam ochoty żyć w takim kraju. I niemiłosiernie #!$%@? mnie, że weszło jest umoczone w układy polityczne. Sponsoruje Was Orlen, macie program w reżimowej telewizji co już jest obrzydliwe, bo nie wiem jak jakikolwiek dziennikarz może chcieć
  • Odpowiedz
@ElijahBaley: Dajesz taki wysryw i jednocześnie apelujesz o apolityczność, gdy ewidentnie nie #!$%@? cię polityka, tylko #!$%@? cię konkretna opcja polityczna. Naprawdę trzeba mieć nasrane głowie, by robić coś takiego i zarzucać komuś innemu fałsz. Strata czasu, elo.
  • Odpowiedz
@jordan2320: No obecnie rządzi ta opcja to kto ma mnie #!$%@?ć? xD Zresztą jeszcze nigdy coś takiego się w Polsce nie #!$%@?ło, nigdy TVP nie była aż tak upolityczniona. Ale jasne, najlepiej napisać coś takiego i nie odnieść się w ogóle do wpisu, bo zbyt niewygodny xD

Jak będzie rządzić ktoś inny i #!$%@?ć takie rzeczy to też będę #!$%@?, co to za różnica jaka nazwa partii jak to wszystko ten
  • Odpowiedz
@jordan2320: Ale jeszcze przed chwilą byłeś bardzo chętny do dyskusji. No cóż, jak widać jednak smycz troche uwiera. No nic, czekam na ten obiecany artykuł o Orlenie i sponsoringu 4 ligowego klubu. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
@jordan2320: Szkoda że Ty, inteligentny człowiek musisz takie fikołki robić i uciekać do ataków personalnych, żeby tylko nie musieć odpisać na niewygodne pytanie. To bardzo wygodne, udawać że nie chcesz wchodzić w politykę i wyzywać innych od jakichś maniaków politycznych, tylko dlatego że zadali pytanie dotyczące czegoś na co odpowiedź nie mogłaby być dla Was korzystna. Ale niestety w politykę weszliście wy w momencie kiedy waszym sponsorem został Orlen, kiedy zaczęliście
  • Odpowiedz