Wpis z mikrobloga

Na 100% zauważyliście, że kartony w których sprzedawane są klocki #lego mają różne plomby. W niektórych zestawach są to naklejane taśmy, inne trzeba wcisnąć palcem i rozerwać (lub umiejętnie rozciąć nożem).
A wiedzieliście może o tym, nawet w ramach 1 serii można trafić obydwa rozwiązania? xD

#ciekawostki
damw - Na 100% zauważyliście, że kartony w których sprzedawane są klocki #lego mają r...

źródło: comment_1616330471DQWQw1cdjVVwX6HZRlJCrW.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nawet w ramach 1 serii można trafić obydwa rozwiązania?

@damw: Kiedyś to zauważyłem, chciałem drążyć temat, ale chyba nie znalazłem żadnych sensownych informacji o tym i rozeszło się po kościach. Ale skoro już rozbudziłeś ciekawość - masz może więcej info od czego to zależy? Czy po prostu jedna fabryka robi plomby z taśmy a inna wciskane?
  • Odpowiedz
@damw: osobiście wolę te taśmy, niż te "wciśnij i zniszcz cały karton" żeby otworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć jedno i drugie otwieram nożykiem do tapet.
  • Odpowiedz
@damw: bardzo często zdarzają mi się tak zapakowane zestawy. Często jest tez tak ze kupując w jednym sklepie powiedzmy 3 takie same zestawy i biorąc te same zestawy z kolejnego sklepu tej samej sieci, zestawy są zapakowane zupełnie inaczej. Podejrzewam ze to kwestia tego z której fabryki akurat dostali kartony.
  • Odpowiedz
@majFriend: no tego się właśnie próbujemy dowiedzieć. Mam nadzieję, że na infolinii będą coś więcej na ten temat wiedzieć i mi odpiszą na maila ;)
  • Odpowiedz