Wpis z mikrobloga

Cześć. Jakiś czas temu coś mi padło na głowę i postanowiłem, że zostanę kierowcom zawodowym. Szukam kursu kwalifikacyjnego w Warszawie i polecają mi abc szkolenia, bo w ramach zajęć są jazdy na ciągniku z naczepą, ćwiczenia na tachografach itd. Co o tym myślicie? Robiliście u nich ten kurs? https://abc-szkolenia.com/swiadectwa-kwalifikacji-zawodowej/kwalifikacja-wstepna-przyspieszona/ - opinie mają spoko...

#transport
#zycietruckera
#bekaztransa
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Winden: niby tak, ale jak dzwoniłem z zapytaniem do różnych ośrodków to głównie elearning + jazda solówką. Zajęcia bez dostępu do nauczycieli a nie wiem czy sam ogarnę czas pracy ze slajdów, obsługa tachografu też tylko w formie wideo, albo rozdział w książce. Trochę kasy na to wydam więc mam też wymagania.
  • Odpowiedz
@Pat_ryk-80: jazda zestawem ciągnik plus naczepa na kursie nie ma sensu większego, egzamin przez to jest trudniejszy a warunki jakie są na kursach i egzaminie dają efekt taki, że do przodu pojedzie się wszystko a cofania i tak trzeba się uczyć. Plus chyba taki, że można na kursie opanować spinanie/rozpinanie ciągnika, ale to nie jest trudne
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pat_ryk-80: idz tam gdzie jest najtaniej a potem pojedz z kolegą w podwójnej na 2 tygodnie w trase i nauczysz się więcej i lepiej niż na jakimkolwiek kursie
  • Odpowiedz
@Pat_ryk-80: jak abc szkolenia to idź śmiało. Ja tam robiłem prawko łączone i kwalifikacje. Wszystko się zgadza. Jazdy miałem z Krzysztofem na ciągniku, super gość, kilkanaście lat jeździł na międzynarodówce i ćwiczyliśmy faktycznie to co się przydaje, sporo mnie nauczył. Ćwiczenia na tacho też dobra sprawa, jak masz okazje to idź a jak dobrze zagadasz to może pozwolą 2 razy je zrobić ;) To co pisze @papaj_21_37 to lepiej
  • Odpowiedz