Aktywne Wpisy

dariusz44 +84
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +10
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

"Ori and the Will of the Wisps" - świetna platformówka. Jak ktos lubi platformówki 2D i eksplorację, to zdecydowanie polecam.
Ciekawa opowieść, piękna wizualnie (choć raczej w mrocznym klimacie) i z bardzo klimatyczną muzyką.
Gra nie jest podzielona na poziomy - mamy jeden świat w którym odkrywamy kolejne lokacje. A żeby je odkryć lub dotrzeć do ukrytych zakamarków już odkrytych musimy zdobywać kolejne umiejętności. A tych do zdobycia jest całkiem sporo, przy czym aktywnych w jednym czasie możemy mieć tylko kilka z nich. Musimy wyczuć jakie są przydatne w danej lokacji lub podczas walki z bossem.
Gra raczej nie prowadzi za rączkę - ze 2 razy się zaciąłem i nie wiedziałem w którą stronę iść. Czasami jakiegoś bossa trzeba sobie odpuścić i wrócić jak zdobędziemy nowe umiejętności.
Na plus na pewno to, że gra na Switcha, a jednak nie zapomnieli o języku polskim, co nieczęsto się zdarza.
Przejście gry na poziomie normalnym, odkrycie wszystkiego co było do odkrycia, zebranie wszystkiego i zrobienie wszystkich misji pobocznych zajęło ~30h.
Pierwsza część trafia na listę do ogrania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gry #ori
źródło: comment_1617785158zLHsDOPp7dZ3SQBH3oDNio.jpg
PobierzCo do Blind Forest, koniecznie musisz ograć, chociaż mechanika się trochę różni