Wpis z mikrobloga

@Tomsz1989: @chlodna_kalkulacja: @all_my_friends_are_dead: mnie to w ogóle nie śmieszy, bo moja matka jest lekarzem i naprawdę są tacy pacjenci, którzy przychodzą z wielka morda zadając priorytetowej i VIPowskiej obslugi, bo lekarze zarabiają miliony złotych, a im się należy

Raz tez bylem świadkiem rozmowy, jak sam bylem pacjentem w szpitalu, gdzie padły słowa „na lekarzy trzeba drzeć ryja, bo inaczej cię nie obsłużą”
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@all_my_friends_are_dead: 225 zł za godzinę pracy przy 40h tygodniowo to nie jest 54k miesięcznie. Chyba, że celowo ktoś miesza brutto i netto nie wiadomo po co, bo nikt przy zdowych zmysłach zarabiając 50k miesięcznie nie pójdzie na umowę o pracę.
  • Odpowiedz
@all_my_friends_are_dead nikt tylko w tych naglowkach nie pisze ze chodzi o bardzo wąska specjalność i że lekarzy brakuje. Tylko zawsze te 54k i potem idzie taki przekaz wśród januszy że hurr durr za "pidziesiont tysiomcuw robić nie chco"
  • Odpowiedz
  • 0
@SiDi niekoniecznie b2b - często pracują na umowie o pracę, przy czym w umowie mają zaznaczoną stawkę "na rękę" która jest ubruttawiana co miesiąc. Dzięki temu zawsze dostają taką samą kasę, nawet jak wpadną w drugi próg.
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Sprawdzone empirycznie, jak grzecznie prosiłem o informacje o stanie zdrowia żony przyjętej na oddział to lekarka odmawiała, dopiero gdy zacząłem z panią się o to spierać i wyjaśniłem co zrobię z jej zachowaniem dalej, to uzyskałem wszystko co chce. Oczywiście wielce obrażona, bo ktoś wymyślił na niej stosowanie praw pacjenta.

Dowód niby anegdotyczny, ale wiele razy znajomi również się z czymś takim spotykali. Może twoja mama tak nie robi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@all_my_friends_are_dead: mam w rodzinie "lekarza" który kilka miesiecy temu rozpoczal prace. Szczena mi opadła jak sie dowiedzialem ile zarabia doktorek, ktory tak szczerze poki co, to umie wypisac recepte na neosine zeby nie bylo przypalu albo zeby krzywdy komus nie zrobic . Poskladalem jeszcze wszystko do kupy dlaczego lekarze tak nakręcają w tv temat covidovy, lockdowny i caly ten strach jak sie dowiedzialem ze polowe pensji ma z dodatku covidowego
  • Odpowiedz