@all_my_friends_are_dead: ja czasem jak nie mam soczewek to odpalam aparat w telefonie i patrzę przez niego na rzeczy na drugim końcu pokoju jak czegoś szukam i nie mogę dojrzeć na szybko
@all_my_friends_are_dead: miałem tak z soczewkami twardymi. Na początku mogłem je mieć tylko kilka minut. Mózg dostawał tyle informacji że zaczynała mnie głowa boleć xD
@all_my_friends_are_dead ja jeździłem normalnie autem z wadą - 2/-1, wszystko elegancko widzialem. Zacząłem nosić okulary i teraz po latach mimo braku zmiany wady bez nich znaku nie rozpoznam xd dziwne
@rocky_b to jakiś spisek firm co to produkują, mimo małej wady, bez okularów mało co widzę, niby wada się zwiększyła po paru latach o 0,25 a czuje się jak kret.
@all_my_friends_are_dead: ja nauczyłem się rozpoznawać ludzi z daleka po sposobie poruszania się xD Mimo małej wady (-1), jest jednak ogromna różnica w postrzeganiu otoczenia.
@rocky_b: Nie można mieć wady -2 i mieć wszystko wyostrzone. Albo nie miałeś wady albo kłamiesz, że było spoko. Od biedy autem da jeszcze radę jeździć mając niewielkie wady -0,25 czy -0,5 ale jeździć mając -2, -1 to jest po prostu skrajna głupota.
@kaaban: Dokładnie ale niektórzy nieodpowiedzialni jeszcze będą auto prowadzić mając -2 na jednym i -1 na drugim i wmawiać, że jest spoko. Oczywiście zero wiedzy o krótkowzroczności i np jak taka wada wpływa na postrzeganie przy np zmierzchu czy gorszych warunkach atmosferycznych. Rzeczywiście na prawko to powinny być testy IQ zamiast limitu wiekowego.
#kanalzero Ludziom chyba znudził się dobrobyt i tęsknią za Polską 2004 z 20% bezrobociem i patologią na każdym winklu. Ciężko uwierzyć że Ludwiczek i Jaszczur z mema stają się w ogóle jakąś opcją xD Generacja Z zaaplikuje nam ciężkie czasy.
źródło: comment_1619658700HnnBxo4Y9U1mr1c6ss1ogp.jpg
Pobierzźródło: comment_1619658939B3CHagEEAneiNuiGukOWjD.jpg
PobierzMimo małej wady (-1), jest jednak ogromna różnica w postrzeganiu otoczenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1619675877A3Oi3S6S3MFWsE9kFr66bv.jpg
Pobierz@rocky_b: Nie można mieć wady -2 i mieć wszystko wyostrzone. Albo nie miałeś wady albo kłamiesz, że było spoko. Od biedy autem da jeszcze radę jeździć mając niewielkie wady -0,25 czy -0,5 ale jeździć mając -2, -1 to jest po prostu skrajna głupota.
Mimo małej wady (-1), jest jednak ogromna różnica w postrzeganiu otoczenia.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: -1 to nie jest mała wada. Mała wada to 0,25 a nie czterokrotność tej wartości