Aktywne Wpisy

źródło: il_1588xN.988523620_hojm
Pobierz
glider_pro +97
Nadszedł ten dzień. Pożegnałem po trzech sezonach Streetfightera V2 i przesiadłem się na większego brata V4S. Pijcie ze mną kompot mireczki i do zobaczenia na drogach i torach🤙
#motocykle #motoryzacja
#motocykle #motoryzacja
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

https://seekingalpha.com/article/4424590-novavax-stock-buy-bigger-expected-covid-market-large-orders-good-production
#biotechstock #gielda
źródło: comment_1620278356VDmAKsTQzSep3CItP4UeNx.jpg
PobierzNa samo dopuszczenie (US,UK, EU, Australia, Kanada, itd.) trzeba 80-90 dni czekać a do tego trzeba doliczyć jeszcze wstępne testy na grupach kontrolnych, to nic nie przyśpieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakby ktoś się wziął teraz do pracy nad szczepionką to i tak 9+ miesięcy prac minimum pod warunkiem że mają już producentów przygotowanych do masowej produkcji.
Stworzenie szczepionki - 7-14 dni.
Przygotowanie do produkcji - 30-40 dni (jeśli ktoś ma zaplecze już gotowe i sprzęt).
Testy i badania - 6-8 miesięcy.
Cyt z jakiegoś artykułu:
Gdzie jest już zatwierdzony Sputnik
@huballus: nikogo nie przymusisz by się nią zaszczepili, przyszedłbyś na szczepienia i dowiedział się że szczepią Sputnikiem to sam byś wyszedł.
moim zdaniem to fakt gdzie szczepionka została wyprodukowana a nie jej jakość decyduje o tym czy się szczepić czy nie. Gdyby sputnik był produkcji francuskiej - np firmy Sanofi to nie byłoby problemu.
I teraz - Rosja nie wszędzie ma „złą prasę” wiec tam gdzie się lubią to będą się szczepić - np. Iran.
Taka szczepionka Eurowizja.
@huballus: No i skończyliśmy jakąkolwiek dyskusję w tym momencie.
@huballus: kurtyna
Co do szczepionki sputnik - moim zdaniem niechęć do niej nie wynika z jej jakości tylko tym ze została wyprodukowana w Rosji.
Gdybym ja miał wybrać szczepionkę to wole ta z USA/Niemiec niż z Rosji.
Jednoczenie Irańczyk zapewne nie tknie produktu z zapisałem „made in USA”