Wpis z mikrobloga

@huballus: Biden przestań Mabiona prześladować!

Na samo dopuszczenie (US,UK, EU, Australia, Kanada, itd.) trzeba 80-90 dni czekać a do tego trzeba doliczyć jeszcze wstępne testy na grupach kontrolnych, to nic nie przyśpieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakby ktoś się wziął teraz do pracy nad szczepionką to i tak 9+ miesięcy prac minimum pod warunkiem że mają już producentów przygotowanych do masowej produkcji.
  • Odpowiedz
@FxJerzy: do pracy tak, do produkcji to moze być różnie, Mysle ze Chiny już maja gotowa recepturę wszyskich dostępnych szczepionek, biden sie godzi i cyk Indie zalane szczepionkami
  • Odpowiedz
@huballus: od Ruskich nikt nie chce szczepionki a od chińczyków wezmą? Ludzie są wybredni teraz i zaszczepią się tylko tą o której wiedzą że jest dobra ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Stworzenie szczepionki - 7-14 dni.
Przygotowanie do produkcji - 30-40 dni (jeśli ktoś ma zaplecze już gotowe i sprzęt).
Testy i badania - 6-8 miesięcy.
  • Odpowiedz
@FxJerzy: No to nie do końca prawda, Sputnika nie chcą w Europie + Brazylia ma wątpliwości

Cyt z jakiegoś artykułu:

Gdzie jest już zatwierdzony Sputnik
  • Odpowiedz
@FxJerzy:
moim zdaniem to fakt gdzie szczepionka została wyprodukowana a nie jej jakość decyduje o tym czy się szczepić czy nie. Gdyby sputnik był produkcji francuskiej - np firmy Sanofi to nie byłoby problemu.

I teraz - Rosja nie wszędzie ma „złą prasę” wiec tam gdzie się lubią to będą się szczepić - np. Iran.

Taka szczepionka Eurowizja.
  • Odpowiedz
moim zdaniem to fakt gdzie szczepionka została wyprodukowana a nie jej jakość decyduje o tym czy się szczepić czy nie

@huballus: No i skończyliśmy jakąkolwiek dyskusję w tym momencie.
  • Odpowiedz
@FxJerzy: moze zle się wypowiedziałem.

Co do szczepionki sputnik - moim zdaniem niechęć do niej nie wynika z jej jakości tylko tym ze została wyprodukowana w Rosji.

Gdybym ja miał wybrać szczepionkę to wole ta z USA/Niemiec niż z Rosji.

Jednoczenie Irańczyk zapewne nie tknie produktu z zapisałem „made in USA”
  • Odpowiedz