Wpis z mikrobloga

Przepis pochodzi od Okrasy: https://www.youtube.com/watch?v=rM1KawLExws
Dodałam do niego jeszcze podsmażoną kiełbasę i wędzone żeberko. Całość jest z 0,5 kg łuskanego grochu, wolę jednak groch w całości, z uwagi na rozpadliwość łuskanego warto dodać 100g łuskanego i 400g całego. Zasmażka z jednej łyżki mąki w zupełności wystarcza na 4 litry zupy.
Także, jeśli będziecie robić z łuskanego to można zmniejszyć czas z 3 godzin moczenia do 1,5h, jeśli nie macie czasu w ogóle
@arinkao: Mogę robić różne rzeczy, od elektryki po mechanikę, ale do gotowania mam dwie lewe ręce. Jedyne co umiem to ugotować makaron i jakiś prosty sos, ewentualnie jajecznicę zrobię xD No i u mnie nie ma składników do tego odpowiednich, nie mieszkam w PL..
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@arinkao: zrób kiedyś bez ziemniaków z samym grochem to sama zobaczysz jak duża różnica jest w smaku. Zamiast grochowy z niepotrzebnym wypychaczem poczujesz czysty smak. To samo tyczy się innych zup. Ziemniaki do zupy, ziemniaki do drugiego dania. Ziemniaczany kraj