Wpis z mikrobloga

@piotr-zbies ja uważam, że nie potrzebował. Zgadzam się z Luką, który powiedzial, że w sezonie masz 82 mecze (teraz trochę mniej) i jeżeli nie jesteś w stanie wygrać wystarczającej ilości żeby wyjść do playoff (ok 50%) widocznie nie jesteś na tyle dobry żeby tam grać. Pozatym dlaczego 3 mecze mają wyć ważniejsze niż cały sezon zasadniczy.
  • Odpowiedz
@piotr-zbies no właśnie czyli za każdym razem wychodziło te kilka spotkań w plecy. Moim zdaniem zespoły zbyt często lekceważą wagę sezonu zasadniczego i sadzają topowych zawodników na ławkach albo sami zawodnicy grają bez zaangażowania, dlatego nie rozumiem dlaczego mieliby dostać drugą szansę
  • Odpowiedz
@piotr-zbies: To czego liga potrzebuje to usunięcie konferencji. Play in jest niesprawiedliwy, a już w szczególności jeśli jest sporo zwycięstw różnicy między drużynami.
  • Odpowiedz
@Myrdin: @jankielsynpasterza: Usuniecie konferencji i dywizji to byłoby najlepsze co mogłoby się zdarzyć dla NBA według mnie, jeden mecz u siebie jeden na wyjeździe każdy z każdym, 16 wychodzi do PO. Sezon regularny zyskałby dużo na znaczeniu. Wiem, że wschód dostałby po dupie ale skoro nie są wystarczająco mocni, żeby zrobić PO to na post season nie zasługują i tyle. (°°
  • Odpowiedz
@Bulva: W dłuższym terminie byłoby to dla wschodu znacznie lepsze. Teraz mocne zespołu z zachodu dostają wysokie wybory w drafcie bo nie mogą się dostać do play offów.
  • Odpowiedz