Wpis z mikrobloga

Majstrów P O P E I R D O L I Ł O

Umawiam się z typami na tynki, 4 miesiące wcześniej. Na 2 dni przed realizacją przesunęli termin o 1-2 tygodnie. Zgadnijcie co jest teraz, na dzień przed nowym terminem? No przesunęli o 2-3 tygodnie xD
Nie muszę mówić, że cały kalendarz mam R O Z P E I R D L O N Y, przed hydraulikiem robię z gęby dupę, przed wylewkarzami to samo bo mnie jacyś podludzie wystawili. Dwa razy.

Mam plan,
Umawiam się z nimi na realizację, angażuję do tego znajomych którzy też umawiają terminy na swoich budowach.
jak się zjawią z agregatami i rozstawią sprzęt to powiem, żeby palili wroty bo na śmieci nie mam tu miejsca. pojadą do znajomych i spotka ich to samo. Może im +/- miesiąc z kalendarza wypadnie. Działalność wywrotową mam zamiar rozszerzyć na resztę tzw "fachowców". Poumawiam się na terminy, jak przyjadą to powiem, żeby "wiadomo co za bramę".

To co się dzieje w #budowlanka z tymi partaczami to jest jakieś nieporozumienie. Masa kretynów którzy albo lecą w 8==D albo po których trzeba 1/2 roboty poprawiać. Szkoda strzępić ryja #gorzkiezale

#budowadomu #budujzwykopem #lubuskie #zielonagora #sulechow
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

4 miesiące wcześniej

@KONONOWlCZ: Człowieku oni mają w dupie twoją budowę ugadywana 4 msc temu. Teraz ludzie są w stanie zapłacić 30-50% więcej niż ty miałeś z nimi ugadane. Ceny budowy wystrzeliły w kosmos i ssanie na rynku jest niesamowite.

Niestety bez kontaktów w budowlance idzie się załamać. Z ulicy nie jesteś w stanie dostać nawet wyceny xD.
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: miałem ten sam problem z tynkarzami. Jedna ekipa wszystko dogadane ogarnięte i zadzwoniłem pare dni przed terminem i tez mi powiedział ze koronawirus i nie przyjadą.
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: Dlatego co raz bardziej zastanawiam się nad znalezieniem ekipy która ogarnie mi dom od fundamentów do stanu deweloperskiego. Takich akcji mógłbym uniknąć, ale oczywiście kosztem wyższej ceny.

I ryzyko jest takie, że okażą się partaczami. Wtedy nie spieprzą mi jednego elementu ale jest możliwość, że każdy po kolei ;)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: @KONONOWlCZ: Rozwiązaniem jest też np. dom szkieletowy, który stawiają od podstaw aż praktycznie do wykończenia. Danwood tak robi - 30 lat gwarancji, niemiecka firma. Tylko minus jest taki, że wybierasz dom z katalogu i taki Ci potem robią z jakimiś mikro zmianami. Żeby zrobić coś takiego to naprawdę trzeba znaleźć firmę z renomą.
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: u mnie też z tynkarzami były największe problemy. Jedna ekipa była umówiona na sierpień i kontakt się urwał. Wiem, że później robili w sąsiedniej wsi, też z dużym opóznieniem. Druga ekipa umówiona na październik. Weszli w listopadzie, skończyli 22 grudnia, a dom bez ogrzewania... Zastanawiam się, czy jest możliwość udupienia takich krętaczy, bo przez nich sypie się cały harmonogram i później okazuje się, że kolejne etapy są droższe.
P.S.
  • Odpowiedz
@inko-gnito: lubuskie 35-37, ja miałem ustawione gipsowe 31-33 ale można też znaleźć ekipy za 28-30 (i powiem szczerze, że u znajomego przyszły takie koty, że z miesiąc temu w tej cenie zrobili idealnie prosto na knaufie MP 75, sam byłem pod wrażeniem)
  • Odpowiedz
@KONONOWlCZ: no generalnie z fachowcami jest obecnie przec*ujnia, tak jak kolega wcześniej napisał, ceny idą szybko do gory i maja już masę ugadanych robot po wyższej cenie. Mnie tez to spotkało, fachowiec od elewacji zarezerwowany pół roku wcześniej, wszystko pięknie, pare dni przed startem przekłada termin o pare tygodni, a potem mówi żebym szukał kogo innego bo za takie pieniądze to mu się nie opłaca (°°
  • Odpowiedz
@bb89: w p-----e mam ich problemy, jak sie nie chce frajer podjąć zlecenia to ma da znać odpowiednio wcześniej a nie, że zapewnia cię do ostatniej chwili a na dzień przed o--------a jakiś szajs. Widać, że to prostaki i j----e zwierzęta. Jest na k------o lekarstwo - utylizacja przez komin, ale szmaciarzom się upiekło, że te czasy już minęły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz