Zrobiło się ciepło, w sumie to taki nieformalny opóźniony początek sezonu, więc mireczki rozkminiają na co wydać ciężko zarobione pieniądze i szukają opinii o odzieży na moto. Polski internet to dramat i w zasadzie jeden wielki artykuł sponsorowany/video sponsorowane, więc nie ma co liczyć na portale i kanały branżowe na YT. Trzeba sobie radzić inaczej, więc spieszę mireczkom z pomocą, stąd poniższa minirecenzja + fotki.
Sporo osób pytało na tagu o buty Shima RSX-6. Tak się złożyło, że posiadam takie w szafie od około 3 lat, z czego 2,5 roku leżały w pudełku nieużywane.
Zrobiłem w nich dokładnie 3500 km w 6 miesięcy (sierpień 2020 - czerwiec 2021 z przerwą jesienno-zimowo-wiosenną).
Poniżej plusy i minusy:
+ fajnie wyglądają + dość wygodnie się w nich chodzi + solidna, przyczepna podeszwa + dobrze usztywniona i chroniona pięta
- skóra jest dość cienka i łatwo się rysuje - słaba wentylacja - odkręcające się slidery (ja mój zgubiłem po miesiącu) - odklejają się gumowe naklejki z logo - odkleiła się wyściółka wewnątrz butów - prują się szwy - buty generalnie straciły fason i wyglądają na bardzo mocno znoszone.
Przejeżdżę w nich pewnie ten sezon i wymienię na coś innego. Na ten moment moja opinia o butach jest raczej niepochlebna, drugi raz bym nie kupił.
Dla chętnych mogę zrobić podobny wpis o: Shima Chase Shima Mesh Pro Modeka Daren
@Stulejman_Wspanialy: ja od 2017 jezdze w podobnych, tylko bez p--------o o polskim produkcie, wiec wychodzi na to, ze bez dymania na jakosci ;) zrobilem w nich jakies 25kkm, jezdze w nich do tej pory i obstawiam, ze jeszcze kolejny sezon tez w nich zrobie. nic sie nie wytarlo, nic nie peklo, nie odkleilo sie. raz w sliderze srubka sie odkrecila, ale aluminium jest po calej dlugosci, wiec nic nie odpadlo,
@Ignacy_Loyola: Przedramiona się grzeją, bo tam nie ma żadnej większej siatki, poza tym jest bardzo ok. Chociaż przymierzałem niedawno coś dużo lepszego, jak przypomnę sobie model i znajdę linka to ci podeślę.
@Ignacy_Loyola: rękawice w zasadzie dowolne od Modeki, jeansy - sprawdziłem kilka, przypadły mi do gustu Rebelhorn eagle II i jeżdżę 3 sezon. Ktoś na tagu polecał też jeansy od Ozone.
Edit: w temacie bardzo polecam też skórzane trampki od Rebelhorna, w wersji z membraną. One dają radę nawet w upałach, fenomenalnie odprowadzają wilgoć, komfort termiczny mam w nich lepszy niż w conversach xd (mimo że te rebelhorny teoretycznie nie mają żadnej wentylacji).
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
Zrobiło się ciepło, w sumie to taki nieformalny opóźniony początek sezonu, więc mireczki rozkminiają na co wydać ciężko zarobione pieniądze i szukają opinii o odzieży na moto. Polski internet to dramat i w zasadzie jeden wielki artykuł sponsorowany/video sponsorowane, więc nie ma co liczyć na portale i kanały branżowe na YT. Trzeba sobie radzić inaczej, więc spieszę mireczkom z pomocą, stąd poniższa minirecenzja + fotki.
Sporo osób pytało na tagu o buty Shima RSX-6.
Tak się złożyło, że posiadam takie w szafie od około 3 lat, z czego 2,5 roku leżały w pudełku nieużywane.
Zrobiłem w nich dokładnie 3500 km w 6 miesięcy (sierpień 2020 - czerwiec 2021 z przerwą jesienno-zimowo-wiosenną).
Poniżej plusy i minusy:
+ fajnie wyglądają
+ dość wygodnie się w nich chodzi
+ solidna, przyczepna podeszwa
+ dobrze usztywniona i chroniona pięta
- skóra jest dość cienka i łatwo się rysuje
- słaba wentylacja
- odkręcające się slidery (ja mój zgubiłem po miesiącu)
- odklejają się gumowe naklejki z logo
- odkleiła się wyściółka wewnątrz butów
- prują się szwy
- buty generalnie straciły fason i wyglądają na bardzo mocno znoszone.
Przejeżdżę w nich pewnie ten sezon i wymienię na coś innego.
Na ten moment moja opinia o butach jest raczej niepochlebna, drugi raz bym nie kupił.
Dla chętnych mogę zrobić podobny wpis o:
Shima Chase
Shima Mesh Pro
Modeka Daren
źródło: comment_1622834987YDsZ6geJZLhRoBkat6SBDZ.jpg
Pobierzźródło: comment_1622835063bAZ2qxK9atgt2sLrO12mGl.jpg
Pobierzźródło: comment_1622835099tktTcvNB8AyGPNU1ZnosuL.jpg
Pobierzźródło: comment_1622835120WeOtMphXPAo5XgIVLnifUO.jpg
Pobierzźródło: comment_1622835139sxamohvvGZ63tZ4FoRbbH0.jpg
Pobierzźródło: comment_1622835159zuyGQbknTawLoIUjmhlpbd.jpg
Pobierzźródło: comment_16228581157MXvWyre3eKkWZmyH4CuEp.jpg
Pobierzźródło: comment_1622912384uCK3xHetvv06879LQZzG2Q.jpg
PobierzAle mesh pro akurat wyjątkowo mogę polecić, szczególnie jak jakaś promka wpadnie
Chociaż przymierzałem niedawno coś dużo lepszego, jak przypomnę sobie model i znajdę linka to ci podeślę.
https://motopublica.pl/product-pol-2136-KURTKA-TEKSTYLNA-SOLAR-NET-SZARA.html
To bardzo lekka kurtka, lżejsza niż mesh pro.
Edit: w temacie bardzo polecam też skórzane trampki od Rebelhorna, w wersji z membraną. One dają radę nawet w upałach, fenomenalnie odprowadzają wilgoć, komfort termiczny mam w nich lepszy niż w conversach xd (mimo że te rebelhorny teoretycznie nie mają żadnej wentylacji).