Aktywne Wpisy

wojtek-polki +851
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
Bill_Kilgore +522
źródło: 1000059447
Pobierz

Kenzo Flower by Kenzo Eau de Lumière (2017)
Pytacie mnie często o perfumy dla baby na lato i najlepiej nie kosztujące fortuny. Flower Eau de Lumière może nie będzie idealnym wyborem na ponad 30 stopniowe upały ale jak będzie odrobinę chłodniej to już gitówa. Do tego 80 zł za 50 ml jest raczej w zasięgu każdego wykopka i można sprawić fajny prezent swojej drugiej połówce.
Oryginalny Flower od Kenzo ma całą masę flankerów i szczerze to już dawno się zgubiłem w tym, które były te bardziej fajne od reszty. Lumiere wyróżniał się przede wszystkim cytrusową świeżością połączoną z delikatną kwiatową słodyczą i pięknym aromatem opartym na ylang-ylang i róży co sprawiło, że to akurat jego kupiłem. W opisywanym dziś flankerze róża jest fenomenalna i co jest raczej niecodzienne dla marki takiej jak Kenzo, czyli robiącej raczej bardzo syntetyczne zapachy, kwiat ten pachnie naturalnie, świeżo i surowo. Z owoców miały tu być gruszka czy brzoskwinia ale nie wyczuwam ich. Jest za to jaśmin, który nie przeszkadza i pachnie bardzo kobieco a to przecież składnik mający często tendencję do dominowania. Na samym końcu warto też wspomnieć o fiołku. Jest to kwiat, który pachnie jakby trochę zielono i morsko. Jego ozoniczny i surowy aromat może dać wrażenie efektu „po burzy” i faktycznie coś takiego można tu poczuć. Inne skojarzenie to „zapach oceanu”. Znakomicie odświeżające perfumy, którym nie straszne lato.
Niech nie zmylą was tabelki na fragrantice, że są to perfumy pudrowe bo nie są i nawet obecność piżma w bazie tego nie zmienia. W dużym uproszczeniu jest to ylang-ylang z różą, fiołkiem i cytrusami otwierającymi zapach.
Parametry świetne. Dziewczyna nie należy do osób robiących oversprying a Flower projektuje bardzo mocno do dwóch godzin. Później ich aromat od czasu do czasu zalatuje mi do nosa. Trwałość letnia, czyli około 7-8 godzin są dobrze wyczuwalne.
Rewelacyjny damski zapach na lato. Nie jest to typowy świeżak, a kompozycja kwiatowa z efektem morskim i odświeżającym. Bardzo oryginalne i przyciągające uwagę perfumy, które mogą być świetną alternatywą dla osób zmęczonych oklepanym Light Blue.
zapach: 8,0/10
trwałość: 7,0/10
projekcja: 7,5/10
cena: 80 zł za 50 ml tester, 100 ml za 169 zł. Ja kupiłem jakoś za ~70 zł ze 3 lata temu.
źródło: comment_1623040863V64taE66VTbhualhcnieZX.jpg
Pobierz