Wpis z mikrobloga

Przypominam poradnik by @poziomek90 - z tym że aktualnie opłaca się brać 5200 monet za 45 zł. (wychodzi ~86 gr za 100 monet)

1. Wchodzisz tu - http://payments.google.com/#settings
2. Przewijasz na sam dół strony, dajesz "Zamknij profil płatności"
3. Potwierdzasz i usuwasz, dostajesz maila od Google, że usunąłeś.
4. Teraz dodajesz nowy adres rozliczeniowy, wpisz adres jakiegoś hotelu w TURCJI czy coś, też tutaj - http://payments.google.com/#settings
5. Dodajesz kartę kredytową na ten sam adres
6. Gotowe, przy zakupie w Pokemonach, powinno prosić o płatność w TRY

#pokemongo
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jozek1: eventy wszedzie kosztuja tyle samo. teraz jest $5 + podatek, wiec jedyna roznica moze byc na wysokosci podatku i roznicy kursu. ale nie spodziewal bym sie duzych roznic

@taconaostro: zapomniales dopisac ze przy zamukaniu profilu kasa przepada, wiec jak ktos ma tak jakies drobne to niech lepiej wyda.
Jak to wypada w stosunku do rupii? Bo u mnie sporo placacych, placi wlasnie w rupiach
  • Odpowiedz
@Jozek1: @srgs: bilet za go fest wyszedł mnie 14,96zł z revoluta
@TheDudee: zrobiłem sobie taką rozpiskę (coiny - koszt w zł (ile zł za 100 coinów)), przy czym kupowałem tylko 100 coinów i 5200, reszta jest przeliczona po kursie z google:

100 - 1,14zł
550 -
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@TheDudee: co warto wspomnieć, to że jeszcze następnego dnia miałem w sklepie ceny w PLN, ale po kliknięciu Google pay potwierdzał już płatność w TRY
  • Odpowiedz
@taconaostro: @Bielecki: profil dodałem kilka dni temu. Wcześniej miałem Polska, Wietnam i Indonezja (z której ostatnio korzystałem). Do każdego profilu miałem podpiętą tę samą kartę. Przy każdym miałem "Profil Osobiste w usłudze Play". Przy profilu tureckim mam tylko "Osobiste". Pousuwałem w innych profilach karty. W Google Pay widzi, że Turcja, ale jak coś chce kupować w sklepie/grze to woła karty, pewnie nadal do profilu Indonezji ;/ I tak,
  • Odpowiedz
@taconaostro: ja mam zmienione podpięta kartę z Revoluta z adresem tureckim i dalej mi pokazu PLN wiesz możesz jak to zmienić bo wchodzę na ten link co wysłałeś i się nie ładuje w swoich danych osobowych też mam adres turecki i nie wiem coś zrobić żeby zmieniło mi na liry proszę o szybką odpowiedź
  • Odpowiedz