Aktywne Wpisy

marek2092 +95
A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file3474078724422662590
Pobierz
n-ke +251
Rankingorze, Legia miała 34 kolejki, żeby udowodnić, że zasługują na puchary. Nie odbierajmy kibicom i piłkarzom GKS prawa do fajnych wspomnień z europy. Zasłuzyli.
#mecz
#mecz

Tydzień temu kupiłem od starszej Pani - sprzedającej różne stare rzeczy w okolicach bazarku - obraz za 35 PLN. Warszawa - lewa południowa strona Wisły.
Obraz sam w sobie nie jest arcydziełem ale jednak zwrócił moją uwagę. Okazało się również, że sam podpis na jego drugiej stronie rozbudza wyobraźnię i pozwala snuć teorie spiskowe :)
Postanowiłem odszukać autora i sprawdzić jego pozostałe obrazy. Mając już w głowie celebrowanie sukcesu jakim miało być rozwikłanie zagadki zacząłem przeglądać internet.
„Korel Ma.”? - nic.
„Trzeci”? - nic.
Połączenie powyższych? - nic.
„obraz 1/4 2020”? - nic.
„04J6”? - nic.
Szukanie obrazem w Google? - nic.
Entuzjazm spada.
Napisałem posta tu - na wykop.pl - nic.
Napisałem na reddit.com - nic.
Posty na FB na grupach bazarkowych / oddam zamienię / starocie / obrazy / sztuka wszystko to połączone z lokalizacją Warszawa - jedna informacja :)
Dostałem zaproszenie do znajomych od dość młodej Pani która przekazała taką informację:
„hejj widziałam napewno podobny obraz z takim podpisem w mieszkaniu opijanym chyba już”
„chyba tam być jak zaczęły wynajmować przyjaciółki”
„zapytam dla ciebie”
Dopytałem o szczegóły dopiero kolejnego dnia, ponieważ wiadomość na FB wpadła do innego folderu i nie było jej widać. Do dziś nie dostałem odpowiedzi.
Nie mam czasu na więcej działań wiec zostawiam tu ten wpis i zebrane informacje. Nadaję mu hasztag #korelma i zostawiam. Co jakiś czas sprawdzę co tu słychać lub dokleję dodatkowe informacje.
Tematu starszej Pani nie rozwijam, jest schorowana, ma problemy z pamięcią i nie wie nic o obrazie czy autorze - nie chciałbym żeby ktoś dodatkowo ją męczył.
Napiszę ten tekst jeszcze w kilku miejscach, może ktoś będzie zainteresowany i doda swoją cegiełkę do tej akcji.
Kilka dodatkowych hasztagów dla zainteresowanych: #sztuka #obrazy #malarstwo #poszukiwacze #warszawa #wykopefekt
źródło: comment_1623136250LpjcZmAb57diSEBlxbBnSc.jpg
Pobierzźródło: comment_1623136295CkPQUcc251O6Zg8nIvY0Gg.jpg
Pobierz8 * 4 = 32 dwa znaki do odgadnięcia, "trzeci" i trzecia czwórka odsłonięta, jak nic ;) 1/4 2020 - data prima aprilis ;d