@zranoI Świetna recenzja ;) Generalnie Królestwo było dla mnie trochę słabsze od Króla. Po przeczytaniu nie do końca wiedziałam dlaczego, ale w sumie się z tobą zgadzam. Ostatecznie obie książki oceniłem tak samo. Król jest kapitalny, Królestwo przez większość książki lekko odstaje od poprzednika, ale ostatnim rozdziałem Twardoch mnie totalnie rozłożył na łopatki i tym rozdziałem podbił ocenę. Jak dla mnie to jest jeden z lepszych fragmentów jakie kiedykolwiek przeczytałem na
@Najmilszy_Maf1oso: dziękuję, bardzo mi miło :) Zgadzam się, że ostatni rozdział jest świetny - krótki, dosadny, napisany jak trzeba, w twardochowym stylu.
Serialu nie oglądałem, bo słyszałem opinie, że jest sztucznie przedłużany i przez to męczący - Twoim zdaniem warto? Ja od siebie polecę spektakl w Teatrze Polskim, o którym pisałem w recenzji "Króla". Jest trochę przerysowany, ale i tak warto, szczególnie znając treść książki. Sam chętnie obejrzałbym go drugi
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Serialu nie oglądałem, bo słyszałem opinie, że jest sztucznie przedłużany i przez to męczący - Twoim zdaniem warto? Ja od siebie polecę spektakl w Teatrze Polskim, o którym pisałem w recenzji "Króla". Jest trochę przerysowany, ale i tak warto, szczególnie znając treść książki. Sam chętnie obejrzałbym go drugi