Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +254
Od kilku dni w polskim internecie jest gigantyczny kwik o tę grafikę.
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
No ale kto normalny zapierdaIa ponad 100 km/h w zabudowanym, i około 200 na ekspresówce/autostradzie? Zdawałoby się, że taki przepis uderzy tylko w jakichś Sebixów prujących swoimi bmkami po wsiach stwarzając zagrożenie, gdzie nie ma żadnych kontroli, albo tych notorycznie jeżdżących na zderzaku i migających światłami żeby im natychmiast zjechać z lewego pasa na drodze szybkiego ruchu xD
#polskiedrogi
źródło: e3e8b5c9aace5a93c95bdbdc6c67ce8ebac3d0b7efda822d48727dd6207f1483
Pobierz
chalwaklb +75
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@xxvv: to jedno, ale pracownicy administracji, którzy nie są na bieżąco z tymi zmianami to też pośmiewisko
@dziecielinapala: ciężko być na bieżąco, gdy rozporządzenia obowiązujące od północy pojawiają się o 23 ¯\_(ツ)_/¯
przecież nie raz miała miejsce sytuacja, że minister zdrowia na konferencji pijarowej która miała miejsce rano, nie wiedział co te błazny wpisały nocą do rozporządzenia.
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1494892,kara-za-zlamanie-kwarantanny-sanepid-jak-uchylic-zaskarzyc-odwolac-niewaznosc.html
Komentarz usunięty przez autora
@szczur_wodny: Poznań
@SpasticInk: No nie wiem, chyba pójdę zrobic ten test. Wystarczy mi nerwów i walki z nieudolnym aparatem państwowym.
#protip przed testem PCR (patyczek przez nos do mózgu) nawdychaj się spirytusu to sobie zdezynfekujesz ten obszar hehe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak już Cię zwolnia po tescie pamiętaj żeby złożyć skargę na ich decyzje.
@warunek gdzieś czytałem o metodzie gdzie w ogóle nie podajesz adresu, podobno można się powołać ba konstytucję, ale wtedy już jada na grubo i biorą Cię na bok do izolatki xD ale ostatecznie puszczają
Jednej rzeczy nie rozumiem: skoro
Komentarz usunięty przez autora
@warunek: Konstytucja jest nad rozporządzeniem, w tym cały myk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@warunek: z tego co pamiętam to tak, wyjątkiem od tego jest metoda na przedsiębiorce która ma chyba wypunktowane schengen (i m.in. dlatego z tej metody skorzystać nie mogłem)