@xxvv: @warunek: @dziecielinapala: @szczur_wodny: @ad1s: @SpasticInk: @dziecielinapala: po kilku próbach wreszcie się dodzwonilem do powiatowej stacji w Poznaniu - twierdzą, ze są w trakcie konsultacji z strażą graniczna i radcami prawnymi i dzisiaj do końca dnia powinni dojść do porozumienia, najpóźniej w poniedziałek. Pytałem stricte o obecny stan prawny i jak się on odnosi do statusu studenta i
ale pracownicy administracji, którzy nie są na bieżąco z tymi zmianami to też pośmiewisko
@dziecielinapala: ciężko być na bieżąco, gdy rozporządzenia obowiązujące od północy pojawiają się o 23 ¯\_(ツ)_/¯ przecież nie raz miała miejsce sytuacja, że minister zdrowia na konferencji pijarowej która miała miejsce rano, nie wiedział co te błazny wpisały nocą do rozporządzenia.
@xxvv: @warunek: no czyli jednak nie pisze nieprawdy, kolega powinien być zwolniony, trafił na idiotów
Jak już Cię zwolnia po tescie pamiętaj żeby złożyć skargę na ich decyzje.
@warunek gdzieś czytałem o metodzie gdzie w ogóle nie podajesz adresu, podobno można się powołać ba konstytucję, ale wtedy już jada na grubo i biorą Cię na bok do izolatki xD ale ostatecznie puszczają
@xxvv: na wiadomo, jak możesz, to zrób test, aby mieć podkładkę, ale jak teraz mimo negatywnego testu musiałbyś się kopać, to tego nie rób, bo szkoda nerwów na telefony i rozkopywanie tego pseudoprawnego chlewu. #protip przed testem PCR (patyczek przez nos do mózgu) nawdychaj się spirytusu to sobie zdezynfekujesz ten obszar hehe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dziecielinapala: też prawda, sprawa musi iść na najwyższy szczebel, żeby ktoś ogarnięty się tym zajął. W tym powiatowym słyszałem jak one wszystkie między sobą dyskutowały i wszystkie były w błędzie. @szczur_wodny: Poznań @SpasticInk: No nie wiem, chyba pójdę zrobic ten test. Wystarczy mi nerwów i walki z nieudolnym aparatem państwowym.
@SoSexi: Póki co mozesz pojechac, zadzwonic i wyrecytowac odpowiedni podpunkt sanepidowi, nic Cie to nie kosztuje, a jak mają Ci wlepić kwarantanne to i tak wlepią
wg @xxvv tą część o EOG już zaczeli akceptować, ale sie nagle upieraja ze status studenta/przedsiebiorcy itp nie zwalnia xD
@xxvv: też już się raz wykłóciłem z sanepidem, że studentów nie obowiązuje bo strażnik graniczny nałożył mi kwarantannę... podziwiam mireczku za cierpliwość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dziecielinapala: Ale nic się w rozporządzeniu nie zmieniło poza wydłużeniem kwarantanny. Wyjątek na który powołuje się OP jest od maja, nie od wczoraj (albo i nawet dluzej)
Trochę foliarskie, wystarczy powołać się na rozporządzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@warunek: Konstytucja jest nad rozporządzeniem, w tym cały myk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
w ogóle te zasady zwolnienia (student, etc.)
@warunek: z tego co pamiętam to tak, wyjątkiem od tego jest metoda na przedsiębiorce która ma chyba wypunktowane schengen (i m.in. dlatego z tej metody skorzystać nie mogłem)
@ad1s: @xxvv: @Rabusek: nawet jeśli jest z dnia na dzień ogloszone, to powinni dostać okólnik i się z nim zapoznać, a nie że dzwonisz a oni nic nie wiedzą xD
Taka ciekawostka: jak byłem mały to pokazali mnie w programie super niania xdd Ogólnie to zbyt wiele nie pamiętam, ale może byliby jacyś chętni do poczytania co sie tam działo xd
@xxvv: to jedno, ale pracownicy administracji, którzy nie są na bieżąco z tymi zmianami to też pośmiewisko
@dziecielinapala: ciężko być na bieżąco, gdy rozporządzenia obowiązujące od północy pojawiają się o 23 ¯\_(ツ)_/¯
przecież nie raz miała miejsce sytuacja, że minister zdrowia na konferencji pijarowej która miała miejsce rano, nie wiedział co te błazny wpisały nocą do rozporządzenia.
https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1494892,kara-za-zlamanie-kwarantanny-sanepid-jak-uchylic-zaskarzyc-odwolac-niewaznosc.html
Jak już Cię zwolnia po tescie pamiętaj żeby złożyć skargę na ich decyzje.
@warunek gdzieś czytałem o metodzie gdzie w ogóle nie podajesz adresu, podobno można się powołać ba konstytucję, ale wtedy już jada na grubo i biorą Cię na bok do izolatki xD ale ostatecznie puszczają
Jednej rzeczy nie rozumiem: skoro
Komentarz usunięty przez autora
#protip przed testem PCR (patyczek przez nos do mózgu) nawdychaj się spirytusu to sobie zdezynfekujesz ten obszar hehe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szczur_wodny: Poznań
@SpasticInk: No nie wiem, chyba pójdę zrobic ten test. Wystarczy mi nerwów i walki z nieudolnym aparatem państwowym.
wg @xxvv tą część o EOG już zaczeli akceptować, ale sie nagle upieraja ze status studenta/przedsiebiorcy itp nie zwalnia xD
Komentarz usunięty przez autora
@warunek: Konstytucja jest nad rozporządzeniem, w tym cały myk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@warunek: z tego co pamiętam to tak, wyjątkiem od tego jest metoda na przedsiębiorce która ma chyba wypunktowane schengen (i m.in. dlatego z tej metody skorzystać nie mogłem)