Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WhiskeyIHaze: jeśli wchodzą w grę poleasingowe, to rozejrzałbym się za jakimś 14". U mnie dwa takie laptopy były zakupione i pracowały w trybie 5 przeglądarek naraz. Do internetu i Worda spoko. Rozbudowany Excel może boleć na takim małym ekranie, ale jakoś się zrobi.
  • Odpowiedz
  • 0
@WhiskeyIHaze: poczytałbym przed zakupem recenzje na benchmark i zwrócił uwagę na skuteczność chłodzenia oraz na ewentualną możliwość zwiększenia ramu czy pamięci. Jeśli dysk to tylko ssd
  • Odpowiedz
  • 0
@MuojemuKuotu: No to może być problem. Ceny bardzo skoczyły. Mój 16" Dell kupiony był 5 lat temu za 2200, w międzyczasie zmieniłem mu tylko dysk na SSD. Teraz za coś o podobnej pozycji na rynku (niekoniecznie Della) trzeba dać ponad 3k i nie są to jakieś potwory
  • Odpowiedz
  • 0
@WhiskeyIHaze: nie teraz, bo ceny surowców i robocizny w Chinach rosną od kilku dobrych lat. Te produkowane w Tajlandii trochę mniej podrożały. Ja sam bym sobie teraz używkę dobrą kupił za te pieniądze, gdybym musiał. Już nie studiuję, więc 15,6" mi niepotrzebne, a poleasingowy laptop biznesowy to dobry wybór, jeśli się nie potrzebuje karty graficznej. Ja dwa laptopy kupiłem na cebit. Szukałem jeszcze na dwóch innych stronach, ale musiałbym sobie
  • Odpowiedz
  • 0
@One_day_full: wyżej napisałem, za późno zauważyłem. Postaram się jutro podesłać jeszcze ze dwie stronki, które również miały ciekawe oferty i dobre opinie
  • Odpowiedz
  • 0
@M13X: patrząc na 2 pierwsze stronki z góry w wyszukiwarce znalazłem tylko jakieś plastikowe hpki z i5 sprzed 4 lat.. w cenie 2,2k. Trochę słabo. Patrzebuję lekkiego łapka dla kobity.
  • Odpowiedz
  • 0
@WhiskeyIHaze: @One_day_full: cebit, amso, rnew, vedion. Ja szukałem na tych stronach. Polecam szukać Dellów Latitude oraz ThinkPadów. Oczywiście jak wyżej - zwróćcie w recenzjach uwagę na wydajność chłodzenia i jakość ekranu. Dobry ekran to większy komfort pracy. Dobre chłodzenie to szansa, że laptop dłużej pożyje, nie będzie zamulał i będzie mógł pracować w różnych warunkach
  • Odpowiedz