Aktywne Wpisy

heksengerg +139
źródło: temp_file2661997639002703291
Pobierz
mirko_anonim +48
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową
Oszczędzam i inwestuję od dokładnie dwóch lat. Nie są to duże kwoty, to dokładnie 1000 zł miesięcznie. Strategia jest prosta, kupuj bez względu na wahania rynków to i tak wszystko się uśredni.
Podzieliłem to na cztery części po 25% na:
-poduszkę finansową

Co jest panie #korwin xD wolny ryneg już nie taki fajny? XDDD
czyżby trzeba było jakieś regulacje wprowadzić? XD Przecież to doslownie komunizm i mnożenie urzędników.
Czy można już konfederację nazywać członkiem bandy pięciu?
#bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
#koronawirus
źródło: comment_1628933197b4BQEf3QfQkQ6pZeXL35Wh.jpg
Pobierzźródło: comment_1628933649Wo0XuPep80BvZ5Dk4koh7Z.jpg
Pobierz- nie jesteśmy przeciwko wywłaszczaniu firm
- i jesteśmy zwolennikami państwowego nadzoru nad tym kogo zatrudnia prywatny przedsiębiorca
Komentarz usunięty przez moderatora
@YacaFisalu: wolny rynek to k---a wolny rynek - zwłaszcza w wydaniu korwinistycznym. Bez wyjątków. Robiąc jakikolwiek wyjątek zaczynasz go regulować i przestaje on być wolnym - a to już zakrawa o komunizm.
Nie chcesz zatrudniac kobiet? Masz do tego pelne prawo. Nie chcesz zatrudniac gejów? Święte prawo właściciela. Nie chcesz zatrudnić niezaszczepionego?
SERIOUS BUSINNESSS HURRR DUDRRR SEGREGACJA SANITARNA XDD
Komentarz usunięty przez moderatora
@PeterGosling: Oczywiście, że fajny, tylko niestety korporacjonizm nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. Korporacje są beneficjentem systemu finansowego kosztem zwykłych ludzi i mają bardzo duży wpływ na uchwalane prawo. Gdyby rynek był wolny to facebooki i google nigdy nie urosłyby do takich rozmiarów, bo wolny rynek to konkurencja. Więc trzeba to dobrze zrozumieć.
@Jah00: HAHAHAHAHAHHAHAHAAHAAHAHAHA
@PeterGosling: To ty sobie dopowiedziałeś.
@amperrowwer: o, to ciekawe, to w takim razie jaki na to pomysł ma konfederacja? Bo przecież chyba właśnie nie regulacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przede wszystkim dlaczego im to przeszkadza xD
@Jah00: to ty jesteś głupcem nie rozumiejąc właśnie tego że wolny rynek dokładnie prowadzi do monopolizacji, zwiększania nierówności i powstanie gigantów korporacyjnych to wprost sukces wolnego rynku i braku kontroli.
@amperrowwer: piękny fikoł xd
@PeterGosling: Właśnie mylisz się wręcz kosmicznie. Na wolnym rynku nie może istnieć monopol z wyjątkiem monopoli naturalnych. Nigdy nie było żadnego wolnego rynku, przecież te korporacje działały i działają pod silnymi regulacjami, więc sam sobie zaprzeczasz. Mamy korporacjonizm czyli sojusz wielkiego
Sugerowanie, że chcą to regulować to bicie się z własnym chochołem. A jeśli chcesz wiedzieć dlaczego to sobie odpowiedz sam, czym są partie polityczne.
I mówiąc krytyka mam na myśli konkretne firmy i konkretne działania bo mi zaraz powiesz, że chciałbym je upaństwowić.