Wpis z mikrobloga

Czaicie że #konfederacja jako partia wolnościowa p----------a się do tego że prywatne firmy zatrudniają kogo chcą? XD

Co jest panie #korwin xD wolny ryneg już nie taki fajny? XDDD

czyżby trzeba było jakieś regulacje wprowadzić? XD Przecież to doslownie komunizm i mnożenie urzędników.

Czy można już konfederację nazywać członkiem bandy pięciu?

#bekazprawakow #neuropa #4konserwy #polityka
#koronawirus
PeterGosling - Czaicie że #konfederacja jako partia wolnościowa p----------a się do t...

źródło: comment_1628933197b4BQEf3QfQkQ6pZeXL35Wh.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Lewak rozumiejący różnicę między wolnym rynkiem

@YacaFisalu: wolny rynek to k---a wolny rynek - zwłaszcza w wydaniu korwinistycznym. Bez wyjątków. Robiąc jakikolwiek wyjątek zaczynasz go regulować i przestaje on być wolnym - a to już zakrawa o komunizm.

Nie chcesz zatrudniac kobiet? Masz do tego pelne prawo. Nie chcesz zatrudniac gejów? Święte prawo właściciela. Nie chcesz zatrudnić niezaszczepionego?

SERIOUS BUSINNESSS HURRR DUDRRR SEGREGACJA SANITARNA XDD
  • Odpowiedz
W ogole zauważyliście że grafiki konfederacji coraz bardziej przypominają takie szurskie plakaty o Żydach, ufo, sorosu i reptilianach xd niestety nie jestem w stanie na szybko czegoś takiego znaleźć bo google chyba takie treści blokuje, ale wiecie o co chodzi xd
  • Odpowiedz
Co jest panie #korwin xD wolny ryneg już nie taki fajny? XDDD

@PeterGosling: Oczywiście, że fajny, tylko niestety korporacjonizm nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. Korporacje są beneficjentem systemu finansowego kosztem zwykłych ludzi i mają bardzo duży wpływ na uchwalane prawo. Gdyby rynek był wolny to facebooki i google nigdy nie urosłyby do takich rozmiarów, bo wolny rynek to konkurencja. Więc trzeba to dobrze zrozumieć.
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Nie wiem dlaczego się śmiejesz, takie są fakty. Mimo pandemii największe spółki powiększają majątki, to nie jest przypadek tylko wprost rezultat polityki finansowej prowadzonej przez rządy, głównie USA. Jeżeli to bagatelizujesz to jesteś głupcem.
  • Odpowiedz
Jeżeli to bagatelizujesz to jesteś głupcem.

@Jah00: to ty jesteś głupcem nie rozumiejąc właśnie tego że wolny rynek dokładnie prowadzi do monopolizacji, zwiększania nierówności i powstanie gigantów korporacyjnych to wprost sukces wolnego rynku i braku kontroli.
  • Odpowiedz
@PeterGosling: No właśnie taki jaki widzisz na grafice. Zakomunikowanie, że to jest złe. Bojkotem chyba tego nazwać nie można ale właśnie o to chodzi. Zakodujcie sobie, że nie każdy wyraz niezadowolenia musi być od razu zwieńczony regulacjami.
  • Odpowiedz
to ty jesteś głupcem nie rozumiejąc właśnie tego że wolny rynek dokładnie prowadzi do monopolizacji, zwiększania nierówności i powstanie gigantów korporacyjnych to wprost sukces wolnego rynku i braku kontroli.

@PeterGosling: Właśnie mylisz się wręcz kosmicznie. Na wolnym rynku nie może istnieć monopol z wyjątkiem monopoli naturalnych. Nigdy nie było żadnego wolnego rynku, przecież te korporacje działały i działają pod silnymi regulacjami, więc sam sobie zaprzeczasz. Mamy korporacjonizm czyli sojusz wielkiego
  • Odpowiedz
@PeterGosling: Krytyka (korporacji) niezgodna z wolnym rynkiem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sugerowanie, że chcą to regulować to bicie się z własnym chochołem. A jeśli chcesz wiedzieć dlaczego to sobie odpowiedz sam, czym są partie polityczne.

I mówiąc krytyka mam na myśli konkretne firmy i konkretne działania bo mi zaraz powiesz, że chciałbym je upaństwowić.
  • Odpowiedz