Wpis z mikrobloga

Dzisiaj uczyłam w pracy praktykantke starsza ode mnie, która jest na 3 roku studiów, ale to jeszcze nic. Typiara nie ogarniała podstaw photoshopa, a jak się jej pytałam jaki program ogarnia najlepiej to twierdziła, ze Photoshop.

Typiara nie wiedziała jak uciąć kształt w photoshopie, będąc na 3 roku studiów, robiąc licencjat z grafiki. K---a czego was uczą na tych studiach? XD

Żeby nie było, dawałam jej wskazówki, pytałam czy uczyła się na innej wersji programu czy jak, ale jak nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie czym jest rgb, a czym cmyk to straciłam nadzieje…

#grafika #zalesie #pracbaza
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tamozaplotem: tak to niestety jest, ja się spotkałem z tym że nawet ludzie z branży którzy w niej siedzieli z 5, 10 lat, ogarniali PS w bardzo podstawowym stopniu

a z ciekawości, wiesz z jakiej jest uczelni?
  • Odpowiedz
@Tamozaplotem: Jesli w ogóle na studiach uczą photoshopa to teorii.

Żeby umieć photoshopa to trzeba z nim spędzić setki albo tysiące godzin. Nie wszyscy mają tyle cierpliwości. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tamozaplotem musisz ja uczyc podstaw?? Czy mozesz wymagac rzeczy?? Bo dla mnie to troche gowno ... Sam jestem samoukiem szopka mecze od wersji 5.0 corela od 9.0 ... Pracowalem po malych drukarniach jeszcze robiac rzeczy pod maszyny offsetowe typu np romayor ... I powiem szczerze ze jak nieraz zlecalem cos do duzej drukarni i szykowalem plik wg ich wymogow typu spady przestrzen barwna czy inne rozne p------y nigdy nie zdazylo sie
  • Odpowiedz