@fifonsz: pisalem wczesniej ze nie bylo jeszcze pod tym tagiem historii z OLX ochrona. Wolaj jak sie OLX odezwie i co zrobili. Na razie masz asa w rekawie. O ile oni cos przez 24 zrobia bo zwykle zajmuje im 3 dni odpisanie na prosta p------e, sledz tag to zobaczysz.
@marsjanin2012: wstrzymali mu wypłatę hajsu dopóki sprawa nie zostanie rozwiązana - pokazuje, że mają czas do 14 dni. Z automatu to leci jak nie potwierdzisz, że wszystko jest ok, tylko zgłosisz nieprawidłowość.
@fifonsz: a konto olx nowe? bo jak kupujesz gre ktora pare dni temu miala premiere za 329 i gosciu sprzedaje za 150 i ma nowe konto to sam sie pchasz w problemy xD
@camos: Wiem, że się pchnąłem w tarapaty, sporo kupuje i jestem ostrożny, nie jestem z tych co robią duże oczy jak wejdą w nie ten link XD Tu wszystko stinkycheesowało. Po prostu bardzo zaufałem tej opcji z ochroną kupujących i tak się targnąłem jako królik doświadczalny. Plus myślenie, że typ nie może być tak głupi, żeby próbować oszukać przez funkcję z przesyłką OLX, szczególnie jak mu napisałem, że otwieranie paczki
@fifonsz: Musisz bardziej zwracać uwagę na zdjęcia które takie typy ci wysyłają. Nazwa ogłoszenia to Ghost of tsushima ps4, a chłop ci wysyła zdjęcie płyty z ps5. Lepiej się po czymś takim wycofać.
@fifonsz: nie ma opcji bys nie dostal zwrotu, wolaj wszystkich. Ja dzis z Amazona dostalem paczke i otwieralem tez przy kamerze 4k na stojaku. Cos drogieo, by nie bylo przypalu. Polecam tak wszystkim.
dzieki za update, no to wielka ochrona, oszustow. Ta cala weryfikacja powinna byc od poczatku, mi jebneli blokade konta bo za duzo sprzedawalem, nic nie odblokowali a support milczy. Coz trzeba uwazac, mialabyc nowa jakosc a wyszlo jak zwykle?
Ogłoszenie zegarka robi się niebezpieczne, bo przecież kupując jakiś za okolice 1000zł, możemy otrzymać zegarek dodawany do Kaczora Donalda. Ochrona kupujących tego nie obejmie, bo dostaliśmy zegarek, nieistotne jaki, miał mierzyć czas? - mierzy.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.wykop.pl/link/6262483/olx-ochrona-kupujacych-w-praktyce/
Ale smutek jest jak się sprawą zakończyła i wielkie HA TFU na olx :(