Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@exile17: w sumie moze ktos doradzi gdzie faktycznie są dobre? XD bo kupowalam w super piekarniach i biedrze... i w sumie to prawktycznie to samo ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Niekumaty_: no właśnie nie wiedziałem, a słyszałem że pod dobrymi lokalami to serio kolejki po 50 metrów 2 godziny przed otwarciem.

A ile dobry rogal powinien kosztować?
  • Odpowiedz
@exile17: Lild już sprzedaje chyba nawet certyfikat mają.

Powiem coś strasznego, ale czasem najlepsze są bez certyfikatu, bo certyfikat wymaga np. robienia na margarynie. Hipsterskie piekarnie robią odpowiedniki zgodne ze sztuką, na maśle itd. Ja kupuję m.in. na Dąbrowskiego - Pączek w Maśle.
  • Odpowiedz
@exile17: Nie, certyfikowane są na margarynie. Moim zdaniem na maśle lepsze, też polecam Pączek w Maśle na Dąbrowskiego, jak mireczek wyżej powiedział, oni mają na maśle. A przynajmniej rok temu mieli
  • Odpowiedz
@exile17: nie ma że tradycyjnie na margarynie a na maśle nie, tylko tak większość zdecydowała. Do certyfikatu nie można zgłosić "margaryna lub masło" tylko albo to albo to na sztywno. Stąd tańsze składniki.
  • Odpowiedz