Wpis z mikrobloga

Czas na porównanie #lego vs #cada Italian Sport Car. Sorki za opóźnienie.

Cena. Cada niecałe 600zl za około 3200 elementów plus 2 silniki, akumulator, 4 ledy i fizyczny kontroler. Podobne ilościowo zestawy Lego, tyle że bez elektroniki (Sian, Bugatti) od 1200zl. Matematykę pozostawiam wam ;-)

Opakowanie i instrukcje. Opakowanie mocno wzorowane wspomnianymi wyżej zestawami Lego. Twarde i solidne z ładnymi wytłoczeniami. Instrukcja na szczęście podzielona na 6 części, papier gorszy niz w Lego. Znalazłem w niej może z 2 błędy, ale nie wpływające na finalna konstrukcje. Ogólnie idzie się łatwo połapać, ale wiadomo jak to jest z technicami. Jedna pomyłka i sporo poprawiania.

Jakość wykonania. Klocki jakościowo w niczym nie odbiegają od Lego, w 100 procentach kompatybilne. Gdyby zrobić ślepa próbę, myślę że mało kto by rozróżnił. Niektórzy sugerowali, że występują luźne elementy, szczególnie piny, ale u mnie wszystko leżało idealnie. Konstrukcja zwarta, można bez obaw podnosić, obracać do góry nogami itd. Jedynie dodane na koniec elementy pod tylnym zderzakiem (ok 6 szt) lubią się odpiąć. Z ciekawostek są 2 metalowe sforznie, nie występuje coś takiego w Lego.
Separator ma kilka dodatkowych funkcji jak np. penseta czy coś na wzór otwieracza do butelek.

Elektronika. W tej cenie tyle elektroniki to ewenement. Autko zrywne jak na taką masę, skręcanie lekko opieszale.

Dodatkowe info. Polecam speedbuild ABF dla zainteresowanych https://youtu.be/z6Kbr4ITtrM

Moja opinia. Warto, nawet bardzo. Za te pieniądze i przy takiej jakości Lego jest nieopłacalne. Należy sobie odpowiedzieć na pytanie, czego oczekujemy. Ja bezkompromisowej jakości za dobrą kasę, więc kolejny zestaw też będzie Cady. Prawdopodobnie kolejny kolos 3800 elementów za ok 600zl lub Hammer z elektronika za ok 800zl ;-)
dzarafasaraja - Czas na porównanie #lego vs #cada Italian Sport Car. Sorki za opóźnie...

źródło: comment_1634765698gckcPxjJUtGvvAXcs0Zh2C.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@dzarafasaraja Dzięki mireczku, jak bede kupowal nastepny model to moze zamiast Lego siegne po autko, ktore wrzuciles - fajnie, ze jest elektronika; co prawda na glownej stronie sam model o wiele drozszy widze niz w Polsce bo wyskakuje mi 240 $ na sale, a w takich cenach juz +/- lego biore.
  • Odpowiedz