Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@T__J: żeby zgłoszenie było kompletne, musisz podać m.in. datę i godzinę połączenia a także wysunąć swoje żądania względem wskazywanych podmiotów. Próbowałem przerabiać temat, ale odpowiedź dostałem chyba po miesiącu z całą listą rzeczy które powinienem uzupełnić we wniosku. To co piszesz powyżej spowoduje tylko to, że będą odsyłane wiadomości z prośbą o uzupełnienie danych. W ten sposób nie zmienisz kompletnie nic, bo może ze 100 osób to prześle przy dobrych
  • Odpowiedz
@MarianKolasa: no ale ten eurocallcenter to jest poprostu firma telemarketingowa - jedna z wielu - jeżeli znasz podmiot który do Ciebie dzwoni i działa on w legalnie to jest zobligowany do umożliwienia rezygnacji z usług telemarketingowych przez wysłanie zwykłego maila - schody się zaczynają jak "firma" jest lewa i ma siedzibę na ukrainie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@T__J: Dzięki wielkie, ja mam już po sprawie od kiedy umówiłem się z zasrańcami na spotkanie na żywo pod fałszywym adresem w jakiejś wiosce, wrzucili mnie chyba na jakąś czarną listę, ale mam nadzieję, że ten sposób rozwiąże problem raz na zawsze.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@MarianKolasa: szczerze mówiąc miałem nadzieję że jak napisze wiecej osób to tych urzędów to może zajmą się tym tak żeby zmienić prawo. Jeżeli dadzą im jakaś kare to i tak coś.

@Aztec26626: też mi to chodziło po głowie ale napisanie wszystkiego sensownie zabrało mi sporo czasu bo pisałem to na przestrzeni 2 tygodni w wolnych chwilach.
  • Odpowiedz
może zajmą się tym tak żeby zmienić prawo

@T__J: ha, też bym chciał, bo o ile np. mi apka do połączeń odrzuca automatycznie większość tego syfu, tak po moich rodzicach dzwonią ciągle i dupę zawracają :/
  • Odpowiedz
konto usunięte via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 4
@T__J: Brawa za postawę, badanie tematu i chęć działania, a nie tylko narzekanie "niech ktoś".

Jak tylko wrócę z pracy to wyślę oba maile i będę ten wzór przekazywał znajomym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@krm_: ja przez jakiś czas zastanawiałem się żeby samemu nie zrobić bota i spamować ich. Ale znając życie uzyskanie jakiegokolwiek numeru które takie spamowanie uprzykrzyłoby życie graniczy z cudem
  • Odpowiedz