Aktywne Wpisy

Ejszyn +443
No krew mnie zalewa przy takich informacjach jak dzisiaj o żałobie narodowej. Wmawiają nam że jesteśmy wolnymi ludźmi, tymczasem umiera sobie możny pan daleko od naszego kraju, a my jesteśmy zmuszeni do rezygnacji ze swoich planów, bo tak xd
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,
Ja miałem wziąć tego dnia udział w biegu, a spodziewam się, że zostanie on teraz odwołany lub przeniesiony. W dupie mam Watykan i co sobie tam robią, co się u nich dzieje. No ludzie,

AdamF_OG +163
Właśnie dziś minęło mi 7 lat bez alkoholu. Jedna z najlepszych decyzji w moim życiu ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
#chwalesie #rocznicanadzisiaj #abstynencja #alkoholizm #a-----l #wykopiwo #wygryw #motywacja #motywacjadnia
#chwalesie #rocznicanadzisiaj #abstynencja #alkoholizm #a-----l #wykopiwo #wygryw #motywacja #motywacjadnia

Tytuł: Kulawe konie
Autor: Mick Herron
Gatunek: kryminał, sensacja, thriller
ISBN: 9788366873018
Tłumacz: Anna Krochmal
Wydawnictwo: Insignis
Forma książki: e-book
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
Tytułowe kulawe konie to agenci brytyjskiego MI5, którym z różnych powodów powinęła się noga i trafili 'na zesłanie' do tzw. Slough House. Technicznie nadal są agentami, jednak ich obowiązki są mało znaczące i nużące, nie lubią się nawzajem, a ich szef ma o nich bardzo złe zdanie. Pierwsza część książki nie jest przesadnie porywająca. Mniej więcej w dwóch trzecich książki coś zaczyna się dziać i dzieje się do końca.
Bohaterowie nie są szczególnie wyraziści, wręcz poza trzema postaciami nikt się nie wyróżnia. Intryga na plus, lubię ten typ rozgrywek, ale nie będę zbyt wiele zdradzać. Jest nutka humoru i kilka dobrych dialogów.
Z tego, co widziałam, szykuje się serial z Garym Oldmanem na podstawie tej serii (bo to pierwszy z kilku tomów). Czekam z niecierpliwością.
Co mi przeszkadza (i przeszkadzało już w kilku poprzednich książkach), to tłumaczenie. Mam wrażenie, że ktoś się kompletnie nie przyłożył, niektóre zdania są niegramatyczne, nie mają sensu, w moim ebooku trafiły się literówki. To irytujące i już się nad tym zastanawiałam, czy to kwestia oszczędzania na korekcie, słabego tłumacza czy ki czort?
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter
źródło: comment_16360565752EaOjkEbXJeWkZmR1uF6oc.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria