Aktywne Wpisy

szcz33pan +2144
Przedwczoraj RPP pozostawiła stopy na niezmienionym poziomie 5,75% a dziś jest ważny odczyt. A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
źródło: kebab
Pobierz
Ukrofilek +54
Co k---a? XD Bojać się? STOJAĆ? Xd
źródło: temp_file8454727890402498456
Pobierz

Tytuł: Zaraza
Autor: Przemysław Piotrowski
Gatunek: kryminał, sensacja, thriller
Wydawnictwo: Czarna Owca
Liczba stron: 432
Forma książki: e-book
Ocena: ★★★★★★★★☆☆
4 tom trylogii o Igorze Brudnym.
Tak, jest to 4 tom, choć autor wspominał, że ma zamiar zakończyć historię Igora Brudnego na trylogii, co też potwierdzały jego 2 kolejne książki, nie związane z tym bohaterem i "uniwersum". Tym razem jest trochę inaczej, Igor ledwo przeżył wydarzenia z 3 tomu, zapadł w śpiączkę, a po wybudzeniu porusza się na wózku inwalidzkim. Choć jego życie zawodowe oraz zdrowie psychiczne i fizyczne się rozsypały, to uczuciowo jest lepiej, jest w związku z Julią i to za jej sprawą będzie zgłębiał tajniki sprawy, z którą przyjdzie mu się zmierzyć.
Fabularnie jest dobrze, moim zdaniem lepiej niż w poprzednich tomach, niedaleko Zielonej Góry znalezione zostają zwłoki prostytutki, które pozbawione zostały krwi. Chwilę później kolejne, również pozbawione krwi i również kobiety parającej się najstarszym zawodem świata, co już rokuje, że jest to seryjny morderca, roboczo zwany przez policjantów "Wampirem". Z racji tego, że niemal cała poprzednia ekipa dochodzeniowo śledzcza zginęła w poprzednim tomie (nie powiem jak, bo może ktoś nie czytał), zaczynamy śledztwo z zupełnie nowym składem, w którym znalazła się Julia, dziewczyna Brudnego. Igor zyskał sławę i rozgłos, przez którą dowiedziala się o nim nieznajoma, siostra zaginionej dziewczyny i postanowiła poprosić go o pomoc. Igor mimo swojej niepełnosprawności będzie musiał stawić czoło mordercy i wymiarowi sprawiedliwości, który kryje własnych przestępców.
Bardzo dobry kryminał, który wciąga od pierwszych stron i podobnie jak poprzednie książki, kryje zapowiedź nadchodzących wydarzeń w ostatnim rozdziale. Z racji położenia w jakim znalazł się Igor i cały wydział śledczy, tym razem jest trochę inaczej, ale moim zdaniem lepiej. Są niewielkie wskazówki, kto i dlaczego wysysa krew z młodych prostytutek, więc w pewnym momencie można się domyślać, kto zabijał, ale i tak zakończenie mi się podobało.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
150/150
#bookmeter #czytajzwykopem #legimi
źródło: comment_1636736563v5T3hrWAOv3LvefkfggTEt.jpg
PobierzŚrednia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (8.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: kryminał, sensacja i thriller