Wpis z mikrobloga

• 517
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 54
@kondzio29 Najbardziej mnie ta wiedźma zdenerwowała tekstem że ona 26 lat pracuje w handlu i pierwszy raz się spotyka z reklamacja z wyciągiem z konta i na pewno coś wymyślam.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Insane_Mike Jakbyś zgadł. Bo oni mają czytniki i wszystko na czytnikach robią. Jak tłumaczyłem że nie trzeba opakowania to zasłaniała się regulaminem, który mówił o zwrotach a nie reklamacjach.
@ApacerPL Ten argument też jej nie przekonywał bo stwierdziła że weźmie swojego świadka, który powie że nic tam nie kupowałem i będzie słowo przeciw słowu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@elLimon: a czy na wyciągu było zapisane, że to ten konkretny produkt? Nie żebym twierdził, że się myślisz, po prostu zastanawia mnie jak mają zweryfikować, że ten zakup to akurat to urządzenie, a nie 20 szt. Czekoladowych Mikołajów?
  • Odpowiedz
@elLimon: oni mają obowiązek mieć ten paragon w bazie przez conajmniej 5 lat, więc na dobrą sprawę wystarczy wyciąg z konta. Mogą sobie wziąć datę i godzinę stamtąd i paragon się znajdzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Na moje pytanie jak zostanę poinformowany o rozpatrzeniu reklamacji (nie chciała wziąć maila ani telefonu bo RODO) kazała się zgłosić co jakiś czas do sklepu. W końcu wymusiłem na niej by wzięła mój nr telefonu i w ten sposób mnie poinformowała.

@elLimon:
I z------ś.
Jak masz potwierdzenie złożenia reklamacji a nie wzięli żądnych danych do kontaktu to jesteś wygrany. 15 dnia po zgłoszeniu reklamacji idziesz z potwierdzeniem po pieniądze- nawet
  • Odpowiedz
@kondzio29 Najbardziej mnie ta wiedźma zdenerwowała tekstem że ona 26 lat pracuje w handlu i pierwszy raz się spotyka z reklamacja z wyciągiem z konta i na pewno coś wymyślam.

@elLimon: xD Karyna chyba nie ma świadomości, że nie potrzebujesz paragonu do reklamacji, może być potwierdzenie z karty, wyciag z konta lub nawet brak tego i jedynie dwóch świadków, którzy powiedzą, że w dniu tym i tym, tu i
  • Odpowiedz
Wiesz ze wyciąg musisz wygenerować a nie zrzucić ekran i druknac. Jak zrobiłeś rovprawidlowo to uderzaj emailem do rzecznika ochrony konsumenta, powinno pomoc.
  • Odpowiedz
@elLimon: ja poszedłem zanieść coś na gwarancję w Leroy Merlin i pytała mnie baba czy chce wymianę na nowy czy zwrot kasy. Z racji, że ceny poszły do góry to mówię, że chce wymianę, a ona, że jak wymienię to gwarancja nie leci od nowa tylko się kontynuuje. Jedno zdanie powiedziałem, ale było widać, że beton, więc mimo zachęt wziąłem wymianę na nowe i tyle ¯\_(ツ)_/¯ jak druga sztuka znowu
  • Odpowiedz
@elLimon: ja poszedłem zanieść coś na gwarancję w Leroy Merlin i pytała mnie baba czy chce wymianę na nowy czy zwrot kasy. Z racji, że ceny poszły do góry to mówię, że chce wymianę, a ona, że jak wymienię to gwarancja nie leci od nowa tylko się kontynuuje. Jedno zdanie powiedziałem, ale było widać, że beton, więc mimo zachęt wziąłem wymianę na nowe i tyle ¯\_(ツ)_/¯ jak druga sztuka znowu
  • Odpowiedz