Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RozowaWkolorachTeczy: luquidity to ogólnie płynność, dzięki której nie ma drastycznych zmian cen jeśli ktoś sprzedałby większą ilość tokenów, w tym wypadku jest zablokowana i cześć spalona, przez co twórca tokenu nie może nagle sobie jej wypłacić i sprzedać

Market cap działa na takiej zasadzie, ze czym więcej pieniędzy jest wkładane w kryptowalute, tym bardziej zwiększa się on, czyli czyli czym większy market cap tym więcej kasy siedzi w danym tokenie, ma
  • Odpowiedz
  • 3
@RozowaWkolorachTeczy:

Liquidity Burned - w skrócie, liquidity zostało spalone, nikt nie ma dostępu do liquidity czyli płynności. Z każdej transakcji część idzie do puli płynności i dzięki temu trudniej zachwiać kursem. Jeżeli ktoś ma dostęp do liquidity może je wyciągnąć i wtedy wszyscy zostają z okrągłym gównem. Jak szukasz shita musi mieć albo Liquidity Burned albo Locked.

Ownership Renounced - nikt nie może ingerować w kontrakt czyli zmieniać zasad coina w
  • Odpowiedz
  • 1
@xthelay: Prędzej czy później pociąg odjedzie bez Ciebie, wtedy wszyscy na TG napiszą /SELLERSGETTHEROPE ( )
  • Odpowiedz
luquidity to ogólnie płynność, dzięki której nie ma drastycznych zmian cen jeśli ktoś sprzedałby większą ilość tokenów

@inXe : a jak sprawdzić jakie liquidity ma BTC? Bo tam wahania kursów są duże. Chyba, że duże to znaczy w okolicach 100% :)

Każdy zakup podnosi mcap, każda sprzedaż obniża mcap

ze zrozumieniem tego mam problem, bo przecież żeby kupić to ktoś musi sprzedać i odwrotnie. Więc zawsze liczba kupionych do sprzedanych jest
  • Odpowiedz
  • 2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
  • 1
@zasadzka01: Skoro informuje o tym coinie, to znaczy że mam tam środki, to znaczy że liczę na wzrosty, to znaczy że ja podejmuje określone ryzyko które jestem w stanie ponieść żeby osiągnąć pewne zyski. Jeżeli odpowiednia ilość osób będzie myślało jak ja to cena pójdzie w górę, im szybciej ktoś się przekona tym szybciej zarobi. Jeżeli nikt się nie przekona do Sneka to cena zacznie spadać. Witamy w #shitcoin
  • Odpowiedz